У Херсоні нагородили переможців Чемпіонату України з шашок

15:07, 22 лют. 2019
 
У Херсоні нагородили переможців Чемпіонату України з шашок

У Херсоні завершився особисто-командний Всеукраїнський чемпіонат з шашок серед юніорів. У ньому взяли участь 74 гравці з дев’яти областей України. Кореспонденти Суспільного побували на нагородженні переможців.

Сьогодні в Шахово-шашковому центрі нагороджували медалями та димломами переможців Всеукраїнського чемпіонату з шашок. Турнір тривав вісім днів з 10-ї до 20-ї години. Спортсмени змагалися у трьох видах: класичній, швидкісній і блискавичній грі.

"Абсолютні переможці – збірна Івано-Франківської області. Вони посіли три перших місця. Херсоньска область посіла два третіх та друге. Це у загально-командному заліку. Крім того у особовому заліку в нас перше місце – Яремчук Ксенія, "Блискавична гра", юніорки до 19-ти років; друге місце, "Швидкісна гра", юніори до 19-ти років - Полєвщиков Кирило; Друге, "Класична гра", - Скороход Дарина, юніорки до 19-ти років; третє місце - Зелінська Аліна, дівчата до 13 років", - розповідає Ірина Куколева, головна суддя змагань.

В командному заліку посіли перше місце шашисти з Івано-Франківська.

"Взагалі непогано проводиться турнір. Це вже не вперше, і я так думаю, не в останнє. Взагалі всі чемпіонати України, що тут проводяться щорічно, - ми всі задоволені. Умови хороші. І головне – це будинок, справжній Палац шахів і шашок!" - говорить Костянтин Балтажи, тренер Івано-Франківської команди.

Єлизавета Дружук, переможниця чемпіонату з шашок (Івано-Франківська область):

"Була дуже запекла боротьба. В мене було чотири суперниці. Мені вдалося обіграти двох суперниць і вийти на перше місце з відривом на одне очко".

Данило Курілкін, переможець чемпіонату з шашок (Івано-Франківська область):

"Турнір мені сподобався. Суперники не були дуже важкі. Як давно я займаюся? Два роки".

У Дениса Меженіна з Запоріжжя - три перших місця.

"Результатом я дуже задоволений. Три перших місця - в мене такого давно не було. Минулого року я посів два перших місця. Але з останнього виду програми мені довелося поїхати через білети. Наступні змагання, до яких я готуюсь, найважливіші, - чемпіонат Європи, який буде в серпні. А ще - Кубок України серед чоловіків, міжнародні змагання серед чоловіків. Ще все це тільки планую", - говорить Денис Меженін, переможець чемпіонату з шашок (місто Запоріжжя).

Задоволені своїм результатом і подружки з Херсона Ксенія Яремчук та Дарина Скороход.

"Шашками я займаюся з другого класу. Я побачила оголошення і вирішила спробувати себе. Мені подобалося, бо я вдома грала. Шашки розвивають мозкову діяльність, кмітливість, витривалість, цілеспрямованість", - розповідає Ксенія Яремчук, переможниця    чемпіонату з шашок (місто Херсон).

Дарина Скороход, переможниця змагань (місто Херсон):

"Турнір був дуже відповідальний для мене. Я перейшла вже в іншу групу. Я відібралася на Європу та світ. Я посіла друге місце і отримала шанс поїхати за кордон передставляти нашу державу".

Олена Проценко, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі