У Херсонській обласній лікарні борються за життя однорічної дівчинки

17:07, 14 лют. 2019
 
У Херсонській обласній лікарні борються за життя однорічної дівчинки

Третій день у Херсонській обласній клінічній лікарні борються за життя однорічної жительки села Балтазарівки Чаплинського району. У дитини травми та гематоми, вона в комі, - розповів кореспондентам Суспільного заступник головної лікарки Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин. Травми дитина отримала, коли залишилась вдома зі співмешканцем матері. Владі 1 рік і 2 місяці. Стан критичний. Тіло в забоях.

18-річна мати Владислави знаходиться в цій лікарні, коментарів не дає. Коли донька отримала травми, дівчина знаходилася на навчанні. Співмешканець, з яким залишалась дівчинка, під слідством. Прогнози давати у такому стані ніхто не візьметься, - говорить заступник головної лікарки Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин:

"При огляді на перший план виступила черепно-мозкова травма і набряк головного мозку. При огляді шкіри були знайдені гематоми на шиї, потилиці, на стегні. Підозрювали механічну травму. До приїзду лікаря анестезіолога в лікарню дитина була переведена на штучну вентиляцію легенів. Після нетривалої передопераційної підготовки, враховуючи важкість стану і попередній діагноз - тяжка черепно-мозкова травма для виключення черепно-мозкових ускладнень, дитину евакуювали до Херсона спочатку у дорослу обласну лікарню, де зробили томографію,  виявили мозковий крововилив, тобто ускладнена травма, був викликаний нейрохірург, і з нейрохірургом бригада приїхала в обласну дитячу лікарню".

Владі провели операцію з видалення гематоми з порожнини черепа, додаткові обстеження виявили травми черевної порожнини. Це забої печінки та нирки. Дівчинка народилася з однією ниркою. І та забита, - говорить лікар:

"Годуємо через зонд. Ви бачили зонд у шлунку. Намагаємось врятувати. Те, що ми можемо і на що здатна на сьогоднішній день медицина, дитина отримує у повному обсязі".

Родина Влади не була на обліку як неблагополучна, - говорить  начальник відділу ювенальної превенції Ярослав Шанько:

"Дівчина 2000 року народження, хлопець 96-го року народження. Він є співмешканець, неофіційний чоловік, разом з ними проживає бабуся. Сусіди характеризують добре. Як хлопця, так і дівчину. На момент випадку дівчини не було вдома. Вона була в навчальному закладі, де здавала екзаменаційні білети. Грався дома співмешканець з дитиною. Чому він почав з нею гратися, тому що дитина почала плакати. Він хотів заспокоїти, взяв її на руки, підкидував, і необережно не спіймав, і вона впала. Це за його поясненнями".

За словами Ярослава Шанька, слідство з’ясує, чи могла дитина отримати такі травми через необережне підкидання. Зараз  порушено кримінальну справу.

"Кримінальне провадження за статтею 128 кримінального кодексу України необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження. Санкції статті передбачають виправні роботи або позбавлення волі до двох років",- розповів начальник відділу ювенальної превенції Ярослав Шанько

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі