Шевченківський райсуд Києва обирає запобіжний захід Мангеру (ВІДЕО НАЖИВО) ЗАВЕРШЕНО

16:52, 13 лют. 2019
 
Шевченківський райсуд Києва обирає запобіжний захід Мангеру (ВІДЕО НАЖИВО) ЗАВЕРШЕНО

Шевченківський районний суд Києва обирає запобіжний захід голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства радниці херсонського міського голови Катерини Гандзюк.

Адвокат Владислава Мангера заявив, що його підзахисний готовий пройти поліграф щодо питання його причасності до вбивства Катерини Гандзюк.

Також на суді сам Владислав Мангер наголосив на тому, що він побоюється за своє життя. Також підозрюваний заявив, що не має наміру закінчувати життя самогубством й в разі, якщо із ним щось станеться, просить розцінювати його ймовірну загибель саме як умисне вбивство.

Заслухавши частину учасників процесу суд оголосив перерву на 15 хвилин.

Після короткої перерви Шевченківський районний суд Києва продовжує обирати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства радниці херсонського міського голови Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, прокуратура просить для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня без права застави.

20:47

У Києві суд продовжує обирати запобіжний захід голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

Прокуратура просить для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня без права застави.

Владислав Мангер стверджує, що напад на активістку став наслідком протистояння на Херсонщині між СБУ та поліції. Також він заявив, що напад на Катерину Гандзюк нібито організував генерал СБУ Данило Доценко.

21:19

Поновлюємо трансляцію з зали суду.

21:20

Адвокати Владислава Мангера намагаються з’ясувати, чи відбувається трансляція суду в інтернет та на телеканалах.

21:45

Наразі суд розглядає питання щодо долучення доказів та документів до справи. Адковати Владислава Мангера протестують проти долучення низки таких доказів, наданих суду прокуратурою.

22:09

Адвокати Владислава Мангера піддають сумнівам супровідні документи, надані суду прокуратурою в якості підтвердження клопотання про обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради. Дмитро Ільченко прямо звинуватив прокурорів у фальшуванні окремих докуметів.

22:19

Дмитро Ільченко, один із адвокатів Владислава Мангера, вчергове заявив про фальсифікацію прокурорами окремих документів й попросив оголосили перерву в засіданні, аби з’ясувати усі подробиці даного інциденту.

22:35

Адвокати голови херсонської облради стверджують, що прокурор на прізвище Розщупкін завірив надану суду копію підозри у вчиненні злочину, яку було оголошено Владиславові Мангеру, не маючи доступу до оригіналу. За словами юристів, такі дії вони розцінюють як фальсифікацію документів. Також адвокати наголошують, що знайшли розбіжності в наданих прокуратурою їм та суду примірниках документів, які мали б бути ідентичними копіями.

22:37

Прокурор на прізвище Калита в залі засідання підписала копії документів, чим підтвердила їх відповідність до оригіналів. Після цього адвокати Владислава Мангера оголосили клопотання про відвід обидвох прокурорів, які представляють обвинувачення в суді.

22:58

Суддя оголосив перерву та видалився до нарадчої кімнати для вирішеня питання про відвід прокурорів.

23:25

У справі про обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславові Мангеру суд відмовив у відводі прокурорів.

23:58

Владислав Мангер попросив про перерву посилаючись на те, що йому погано - болить спина. Його прохання підтримали адвокати.

0:01

Суд оголосив перерву до 10:30 14 лютого.

Ілля Контішев

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі