У Новій Каховці ділилися досвідом майстрині хенд-мейду

14:41, 12 лют. 2019
 
У Новій Каховці ділилися досвідом майстрині хенд-мейду

Майстрині Нової Каховки зібралися у галереї Гавдзинського на чергову зустріч перед Масляною, щоб обмінятися досвідом та підготуватися до святкового ярмарку. Про нові техніки хенд-мейду та способи перетворити хобі на заробіток вони розповіли кореспондентам Суспільного.

Десять майстринь презентували свої роботи у галереї Гавдзинського. Серед них вишивальниці, майстрині з миловаріння, авторки ляльок, дизайнерки прикрас. Вікторія Теницька створює прикраси із живих рослин. Збережені за допомоги спеціальних рецептів, пелюстки квітів перетворюються на кулони, сережки та намисто. Такі прикраси дуже люблять модниці з Європи, - розповідає майстриня.  

"Це прикраси із живих рослин. Рослини висушуються і покриваються багатьма шарами епоксидної смоли, потім їх полірують - і виходять ось такі аксесуари. Окрім сережок є брошки. Мені подобається все маленьке – мінімалізм. Ось тут найменші троянди, які можна відшукати, незабудки. Щоб ви зрозуміли, я вам принесла засушені ці квіти – і вони виглядають, як живі", - розповідає Вікторія Теницька, майстриня.

У Новій Каховці працюють майстрині-лялькарки. Виготовляють своїх ляльок вони у різних техніках. Олена Корецька створює ляльок Тедді.

"Тедді – це техніка створення іграшки з рухливими кінцівками. Тобто, вони рухаються у нього на 360 градусів. Створюються зі спеціального матеріалу. Переважно це натуральні матеріали, зсередини це або тирса, або вовна. Це колекційна іграшка, вона боїться вологи, з нею не грають", - каже Олена Корецька, майстриня.

Ірина Благиня створює інтер’єрних ляльок з текстилю. У них рухаються ручки і ніжки. Кожну деталь доводиться шити окремо, - розповідає жінка.

"Це ляльки, у яких є тільки очі. У них немає ні ротика, ні носика, щоб вони не були схожі ні на вас, ні на мене. У кожної ляльки свій характер, у кожної ляльки є душа. Можливо, ви не бачите, що є душа. Ляльок я шию із самого початку і до кінця. Взуття, бачите? Взуття шию, одяг. Зараз модно, дівчата люблять такі сукні пишні, волосся. Кожній ляльці створюю власний образ. У процесі роботи вигадую, де бантик причіпити, іграшку якусь, щоб це була лялька. З цими ляльками грають діти, дорослі дівчата, вони стоять у шафі, на дивані, на столі. Прати їх не можна", - говорить Ірина Благиня, майстриня. 

Жанна Ворожищева займається валянням та ліпкою. У її ляльок тонкі обличчя, вони не повторюються. Ляльки почали з’являтися в колекції майстрині після того, як в родині з’явилися діти. Сьогодні вона віддає перевагу венеціанським лялькам – розповідає майстриня.

"Все розпочинається з ліплення обличчя, рук, ніжки. Це все збирається, потім шиються вбрання. Тематика з початку підбирається. Лялька, коли готується, вона сама показує, яке вбрання, який коліт тканини підходить. Ось тут спочатку я хотіла блакитне зробити, але довелось робити іншого кольору – фіолетово-бордовий", - розповідає Жанна Ворожищева, майстриня.

Історії інших майстринь з Нової Каховки читайте на нашому сайті у наступних публікаціях.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі