"(Не)Відомий Голокост". Благодійний забіг. Фестиваль борщу. Сьогодні. Головне | 13 вересня

13 вер. 19:00


У "Сьогодні. Головне" говоримо про таке:

- До 80-ої річниці Голокосту в Україні у Херсоні показали документальний фільм «(Не)Відомий Голокост». У стрічці йдеться про окупацію міста, депортацію та масове вбивство окремих категорій населення у Херсоні.

- Херсонка Альона Андронова виховує сина з ДЦП. Кілька років тому жінка перенесла рак. У день народження хлопця родина взяла участь у благодійному забігу на підтримку онкохворих дітей.

- Ілля Андронов взяв участь у благодійному пробігу DobroRUN. Мета - підтримка онкохворих дітей способом збору благодійних коштів, які потім буде перераховано на фонд «Таблєточки».

- Шестеро олімпійців та дві паралімпійки представляли цього року Херсонщину в українській збірній у Токіо. Сьогодні спортсменів привітали у Херсоні на святі з нагоди 30-річчя Національного олімпійського комітету України.

- Фестиваль «Таврія-борщ» відбувся у Великих Копанях на Херсонщині. Серед 30 різних за рецептурою страв обирали кращу. Фестиваль організував обласний центр народної творчості.

Гості студії:

- Юрій Капарулін, кандидат історичних наук, керівник Центру студій геноцидів ім. Рафаеля Лемкіна, автор фільму "(Не)Відомий Голокост".

- Лесь Касьянов, режисер фільму (Не)Відомий Голокост", фотограф, учасник наукових експедицій.

- Римма Александрова, завідувачка гематологічного відділення Херсонської обласної клінічної лікарні. 

Інші випуски
Більше відео