08.05.2020. Новини. 20:30

8 тра. 20:30


1. П’ятирічна донька волонтерки Анни Борсук запропонувала привітати ветеранів Другої світової війни з Днем перемоги над нацизмом тортами та квітами. До акції долучилися друзі і  знайомі. Сьогодні перші тридцять з 217 учасників Другої світової, які проживають у Херсоні, отримали свої подарунки.

2. Рятувала життя перехожому та постраждала сама. У херсонки Тетяни  Шевченко сьогодні зранку вкрали сумку саме тоді, як  вона  надавала першу домедичну допомогу.

3. 300% премій отримали медики, які лікують  пацієнтів з COVID-19. Херсонщина першою виплатила гроші. Про це сьогодні  на брифінгу розказав заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

4. На вихідні, з 8.00 9 травня  до 6 –ї  12 травня будуть посилені карантинні заходи в м. Нова Каховка і в селі Андріївка Скадовського району. Олешки перекривати не будуть, бо за останні два тижні в місті не було зареєстровано жодного нового випадку інфекції.  Станом на 9-ту годину  8 травня на Херсонщині підтверджено 149  випадків коронавірусної інфекції. З них  69 людей одужало,  двоє померло. За останню добу виявили 3 нові випадки.    Загалом в Україні 14195  лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 706 пацієнтів одужало, 361 людина померла. За добу зафіксовано 504 нових вИпадки. Про це повідомляють на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України

5. Херсонець Ілля Гайдай створив чат у мережі телеграм «Попутка Херсон», у якому люди можуть домовитися про перевезення містом або між населеними пунктами. За його словами, ініціатива виникла через проблеми із транспортом в умовах карантину. Послуги та участь у чаті безплатні, - говорить чоловік.

6. Херсонка Анна Волик – художниця. Через карантин в неї вимушена відпустка. Жінка вирішила тимчасово опанувати для себе новий вид творчості – вуличне мистецтво. Крім того, Анна шиє захисні маски, які також прикрашає різними малюнками.

7. У Херсоні у день відзначення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня тимчасово обмежать рух на окремих ділянках автодоріг в районі парку Слави. Про це повідомляють на сайті Херсонської міської ради. Які вулиці будуть перекриті, розказав пресофіцер патрульної поліції Херсонської області Андрій Кований.

Інші випуски
Більше відео