30.04.2020. Новини. 19:00

30 кві. 19:00


1. За місяць від створення Херсонський спецфонд «СтопВірус» зібрав 240 тисяч грн. для боротьби з КОВІД - 19 та допомоги мед. закладам, - про це розказала Лариса Польська, голова правління Фонду громади міста Херсона «Захист».  Сьогодні представники фонду передали Херсонській обласній інфекційній лікарні спеціальне медичне обладнання. Чим воно допоможе хворим на COVID-19 дізнавались кореспонденти Суспільного

2. На 14 годину сьогодні , 30ківтня на Херсонщині підтверджено 111 випадків захворювання на COVID – 19,  44 людини одужало, 2 померло. За останню добу обласний лабораторний центр провів 295 досліджень на виявлення коронавірусної інфекції, 77 з яких надійшли з Каховки. Захворювання не виявлено. Про це сьогодні на брифінгу розповів заступник голови облдержадміністрації – Вадим Чабан. Також, за його словами, вихідними буде посилено карантині заходи у деяких населених пунктах.

3. «Хто із медичних працівників  не отримав доплату за квітень, обов»язково отримає її у травні» так сьогодні на брифінгу розказав директор обласного  департаменту здоров»я  _ Віктор Короленко. Також він пояснив, хто саме отримає доплату у 300 відсотків.

4. Завдання через вайбер, практичні роботи відеозв’язком. Херсонські виші з початку карантину на дистанційному навчанні. Як організували  навчальний процес викладачі та як засвоюють матеріал студенти, у нашому наступному сюжеті.

5. Через карантин на Херсонщині відтерміновується початок туристичного сезону, який зазвичай відкривався у травні. Чи готуються приймати відпочивальників цього року у Скадовську, дізнавалися наші кореспонденти. 

Інші випуски
Більше відео