27.04.2020. Новини. 20:30

27 кві. 20:30


1. О 18–й відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому вирішували долю продовольчих ринків. Подробиці в коментарі голови ОДА – Юрія Гусєва.

2. До будівлі Херсонської обласної державної адміністрації сьогодні прийшли аграрії та підприємці, які вимагають відкрити ринки. Кажуть – продукція псується, продати її не мають змоги. До чого домовились, - дивіться далі в сюжеті. 

3. О 10 годині сьогодні на площі Свободи відбувся одиночний пікет. Із плакатами під стіни облдержадміністрації вийшов Віктор Тоцький, він виступає проти закриття психіатричних та туберкульозних лікарень.

4. COVID-19 найвідчутніше вдарив по малому і середньому бізнесу, вважає херсонський підприємець і волонтер Ігор Кураян. Більшість закладів з  обслуговування та продажу товарів, говорить чоловік, закриті. Власники і працівники залишилися без доходу. Сьогодні підприємець  під стінами свого магазину провів одиночний пікет. 

5. Сьогодні відбувся телеміст з китайськими медиками, для яких питання  підготували херсонських колеги. Мета – перейняти досвід китайців у боротьбі з коронавірусною інфекцією, розповів голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

6. Станом на 14-ту годину 27 квітня на Херсонщині одужало ще 16 людей ,які були хворі на КОВІд -19. З них 11 хворих з Олешківського району , 5 – з Голопристанського. Про це сьогодні на брифінгу розказав голова ОДА Юрій Гусєв.

7. Біозахисні костюми, окуляри , бахіли та респіратори   отримали лікарні, визначені для боротьби з коронавірусом в області. Про це кореспондентам суспільного на брифінгу розказав директор Департаменту здоров»я Віктор Короленко.

8. Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у справі нападу на Катерину Гандзюк, справу передають до суду. Про це сьогодні під час брифінгу повідомили в Офісі Генпрокурора. В замовленні злочину підозрюють голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, в організації - Олексія Левіна. Обидвом повідомили про це сьогодні в присутності їх адвокатів. І Олексій  Левін і  Владислав Мангер відмовлялися брати участь в слідчих діях після 2 квітня цього року, заявляючи, що строки досудового розслідування спливли саме цього дня. У часники спільноти, Хто замовив Катю Гандзюк?" о 19 - тій провели  акцію протесту біля Офісу Президента України, яку анонсували на сторінці у Фейсбуці.

9. Завтра у Херсоні проводитимуть дезінфекцію водопровідних мереж. Як готуються херсонці до хлорування води в умовах карантину, дізнавалися наші кореспонденти.

10. Григорію Усіку було 30 років у квітні 86-го, коли у його військову частину прийшла телефонограма з Чорнобиля, спогади про ті дні і досі свіжі,- говорить чоловік.  Історія ліквідаторів аварії на ЧАЕС у наступному сюжеті.

Інші випуски
Більше відео