22.04.2020. Новини. 20:30

22 кві. 20:30


1. Карантин в Україні продовжили до 11 травня - так вирішив Кабмін. Як розповів прем’єр Денис Шмигаль - зробили це, бо пік коронавірусу ще попереду - між третім і восьмим травня.

2. За словами, прем"єра - для того, щоб припинити карантин 11 травня - кількість нових випадків щодня має бути не більше 329-ти. Це 5 відсотків від сьогоднішньої загальної офіційної кількості інфікованих. Завтра, коли вона збільшиться - для завершення карантину мають виявляти вже не 329 інфікованих щодня, а менше. Тобто 5 відсотків будуть вираховуватися від нової загальної кількості.

3. На Херсонщині на 14:30 лабораторно підтверджено 72 випадки захворювання на COVID-19, з них один летальний і 10 людей одужало - про це сьогодні повідомив на брифінгу заступник голови ОДА Вадим Чабан. Два нових випадки за добу зареєстровано у місті Херсоні – це жителі Корабельного району. 

4. Щодня в області проводять понад 200 тестувань на на COVID-19. Прийнято рішення стосовно додаткового обстеження людей, хворих на ГРВІ, які відносяться до груп ризику, - повідомив  Вадим Чабан. Заступниця директора департаменту охорони здоров’я Ліна Бондарєва розповіла, кого саме будуть додатково обстежувати. 

5. Станом на 9:30, сьогодні 22 квітня, в Україні 6592 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 174 людини померло, 424 пацієнтів  одужали. За добу виявили 467 нових вИпадків. Про це повідомляють на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України. 

6. Індивідуальний  захист для персоналу, наявність  дезінфікуючих засобів та дотримання  дистанції. Сьогодні представники Херсонпродспоживслужби перевіряли,  чи виконують правила карантину у магазинах Чорнобаївки.

7. 8 ящиків квітів сьогодні подарували медикам Каховського району. Це 5 видів тюльпанів та 40 видів нарцисів. Хто організував акцію та як вона проходила знають наші кореспонденти. 

8. Херсонська школа №30 посіла 10-е місце на Міжнародному дистанційному конкурсі «Олімпіс - 2020». З України у весняній сесії конкурсу взяли участь більше трьох тисяч  навчальних закладів, понад 50 тисяч учнів. Для Херсонської області результат 30-ї школи є найкращим. Сьогодні з учасниками конкурсу у номінації «Інформатика» спілкувались кореспонденти суспільного. 

9. Як живуть в умовах карантину хижі риби ? Про це кореспондентам Суспільного розповів  завідувач кафедри водних біоресурсів та аквакультури херсонського державного аграрно-економічного університету Павло Кутіщев. Акваріум у холі університету створювали півроку. Про життя у карантинних умовах мешканців штучної водойми у наступному сюжеті.

Інші випуски
Більше відео