22.04.2020. Новини. 17:00

22 кві. 17:00


1. Карантин в Україні продовжили до 11 травня - так вирішив Кабмін. Як розповів прем’єр Денис Шмигаль - зробили це, бо пік коронавірусу ще попереду - між третім і восьмим травня. За словами, прем"єра - для того, щоб припинити карантин 11 травня - кількість нових випадків щодня має бути не більше 329-ти. Це 5 відсотків від сьогоднішньої загальної офіційної кількості інфікованих. Завтра, коли вона збільшиться - для завершення карантину мають виявляти вже не 329 інфікованих щодня, а менше. Тобто 5 відсотків будуть вираховуватися від нової загальної кількості.

2. На Херсонщині на 14:30 лабораторно підтверджено 72 випадки захворювання на COVID-19, з них один летальний і 10 людей одужало - про це сьогодні повідомив на брифінгу заступник голови ОДА Вадим Чабан. Два нових випадки за добу зареєстровано у місті Херсоні – це жителі Корабельного району. 

3. Щодня в області проводять понад 200 тестувань  на COVID-19. Прийнято рішення стосовно додаткового обстеження людей, хворих на ГРВІ, які відносяться до груп ризику, - повідомив  Вадим Чабан. Заступниця директора департаменту охорони здоров’я Ліна Бондарєва розповіла, кого саме будуть додатково обстежувати. 

4. 8 ящиків квітів сьогодні подарували медикам Каховського району. Це 5 видів тюльпанів та 40 видів нарцисів.

5. Як живуть в умовах карантину хижі риби ? Про це кореспондентам Суспільного розповів  завідувач кафедри водних біоресурсів та аквакультури херсонського державного аграрно-економічного університету Павло Кутіщев.  Акваріум у холі університету створювали півроку. Про життя у карантинних умовах мешканців штучної водойми у наступному сюжеті.

Інші випуски
Більше відео