06.04.2020. Новини. 19:00

6 кві. 19:00


1. Носити маски, скрізь бути з документами, без потреби на вулицю не виходити - сьогодні в Україні вступили в дію нові карантинні обмеження.  Працівники поліції розпочали патрулювання вулиць. Як проходять рейди, знають кореспонденти Суспільного.

2. Шестеро пацієнтів, хворих на коронавірус, перебувають наразі у Херсонській обласній інфекційній лікарні. Про це кореспондентам суспільного телефоном розказав головний лікар Володимир Мітковський. 

3. На сьогодні у 10 жителів Херсонщини підтверджено  діагноз - коронавірусна інфекція. Стан їх задовільний і підключення до апаратів штучної вентиляції легенів вони не потребують. Медики і ті, хто спілкувався з хворими, на самоізоляції. Наразі є підозра на COVIT-19 у 4 осіб -  про це сьогодні на брифінгу розказав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

4. Для безперешкодного проїзду через стаціонарні блокпости, розказав керівник штабу з ліквідації наслідків медико – біологічної надзвичайної ситуації Юрій Ромаскевич, збільшать кількість лікарів, які робитимуть температурний скрінінг.  Крім  правоохоронців, рятувальників там працюватимуть і представники держпродспоживслужби. 

5. Четвертий день на в’їздах - виїздах у Херсоні діють санітарно – медичні  карантинні пости. В області їх 9. Цілодобово там чергують представники поліції, нац.гвардії, рятувальники та медики. Анна Тонг  сьогодні побувала на двох постах.

6. 5 квітня близько 19.00, перебуваючи на посту з охорони мосту біля одного з населених пунктів Херсонської області, солдат порушив правила поводження зі зброєю. Він взяв автомат свого колеги та з необережності вистрілив у стегно останнього, внаслідок чого поранений загинув. Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Мелітополі з’ясовують обставини порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть військовослужбовця.

7. Всеукраїнська школа он-лайн розпочала свою роботу від сьогодні. Щодня з 10-ої години уроки транслюватимуть на різних  телевізійних каналах. Як розпочали навчання херсонські учні сьогодні бачили наші кореспонденти.

8. Як спрацювала система он-лайн навчання сьогодні вивчають у обласному департаменті освіти та науки . Завтра про результати першого дня всеукраїнської он-лайн школи на Херсонщині нам розкаже начальниця  профільного Департаменту області Ірина Дробиш.

9. Психологиня з Олешок Ганна Колісніченко два з половиною тижні працює з клієнтами в он-лайн режимі. На четвертий день після оголошення карантину жінка  перевела практично всю роботу в он-лайн. Спочатку займалася цим в офісі. Зараз вдома. Як це відбувається і чи вплинуло на якість терапії, вона розказала нашим кореспондентам.

Інші випуски
Більше відео