03.04.2020. Новини. 19:00

3 кві. 19:00


1. Сьогодні у Херсоні встановлено іще два  лабораторно підтверджених випадки  короно вірусної інфекції. Подробиці – у відеозвернені заступника Херсонського міського голови – Ігоря Козакова.

2. За минулу добу адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом через  КПВВ «Каланчак» в обидва боки перетнуло 9 осіб. Про це кореспондентам Суспільного розповів керівник пресслужби Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

3. Усі прикордонники, які контактували з хворим на коронавірусну інфекцію COVID-19 кримчанином, пройшли самоізоляцію. Про це кореспондентам Суспільного розповів керівник пресслужби Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

4. Штраф від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також позбавлення волі строком до 3 років. Наразі проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення винних до відповідальності – розказала нам Тетяна Пшонь речниця національної поліції у Херсонській області. 1 квітня у селі Кринки поховали померлу напередодні медсестру з Олешок. Вже після поховання зясувалась , що причиною  її смерті стала гостра – респіраторна інфекція Ковід – 19.

5. Василь Борисов заступник головного лікаря Олешківської районної лікарні телефоном розказав, що медсестру,  поховали за звичайною процедурою, проте людей на похованні було небагато.

6. Василь Борисов ще розказав, що зараз в лікарні практично всі медики  працюють. 

7. Сьогодні другий день між Херсоном та Олешками працює блок-пост. На ньому мають повідомляти водіям та пасажирам про карантинні заходи в області, а також вимірювати їх температуру.

8. Забезпечення продуктами людей з інвалідністю, малозабезпечених ,багатодітних родин та інформаційна підтримка щодо короновірусної інфекції. Це основні завдання єдиного антикризового штабу ,який працює в області з 20 березня. Сьогодні на складах ,де формують продуктові набори, побували наші кореспонденти.

9. Мешканці одного з багатоквартирних будинків у Херсоні самі проводять дезінфекцію своїх під’їздів. Як все відбувається, - дивіться далі в нашому сюжеті.

10. З 1 липня 2021 року в Україні запрацює ринок землі. На позачерговому засіданні Верховної ради депутати ухвалили закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Чому херсонські нардепи  голосували по-різному та як до закону ставляться аграрії? Відповіді на ці питання шукала Аліна Олефір.

11. Онлайн виставки від Херсонського художнього музею.  З перших днів карантину  музей долучився до світової акції  #museumfromhome.  На сторінках в соціальних мережах та на сайті мистецтвознавці розповідають про виставки, які будуть доступні після зняття карантину, і про ті, відкриття яких відтерміновано. Про те, як працює музей з дому, розповіла кореспондентам Суспільного наукова співробітниця Лариса Жарких.

Інші випуски
Більше відео