02.04.2020. Новини. 19:00

2 кві. 19:00


1. На Херсонщині лабораторно підтверджено три нові випадки зараження коронавірусом. Одна жінка з Олешківського району померла. Їй  було 68 років, вона працювала медичною сестрою в центрі первинної медичної допомоги. Про це розказав голова Олешківської райради Павло Потоцький.

2. Факт смерті медичної сестри підтвердили і в Олешківський центральній районній лікарні. Заступник головного лікаря Василь Борисов сказав, наразі встановлюють коло осіб, з якими спілкувалася померла та вирішують, як працюватиме лікарня.

3. У якому стані і де лікується жінка з МалИх Копанів Голопристанського району, у якої діагностували коронавірусну інфекцію, розказав директор  Департаменту охорони здоров′я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко.

4. Хворій більше 50-ти років. Вона з родини священнослужителя. Де, ймовірно, могла захворіти ця жінка розказав кореспондентам суспільного секретар Херсонської єпархії Максим Тарасенко.

5. Щодо жінки, яка першою  захворіла на короновірус на Херсонщині, то вона одужала. Про це  сьогодні сказав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

6. Херсонець, у якого підтвердили корона вірус – зараз знаходиться у інфекційній лікарні. За його словами, він спілкувався з братом, який нещодавно повернувся з Німеччини. Про це кореспондентам суспільного розказав директор  Херсонської обласної інфекційної лікарні – Володимир Мітковський.

7. Родина херсонця, в якого підтвердили коронавірус, зараз перебуває на карантині. Про це розказала  Тетяна Щербак, голова ОСББ, де проживає хворий.

8. Родина херсонця,  який перебуває у обласній інфекційній лікарні з діагнозом коронавірус, а це – дружина, дитина та батьки – знаходиться під медичним наглядом. Телефоном з ними щодня зв»язуються медичні працівники – про це кореспондентам суспільного розказав головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні імені Тропіних – Леонід Ремига. 

9. Херсонська область отримала додатковий вантаж гуманітарної допомоги – 4 тисячі ПЛР- тестів,які передали до Херсонського обласного лабораторного центру та до інфекційної лікарні. Нові засоби індивідуального захисту для медичних працівників  наразі знаходяться в обласній лікарні  відновного лікування.

10. На сьогодні в Херсонській області зроблено більше 660 експрес та ПЛР-тестів на коронавірус. Лабораторно підтверджено 4 випадки захворювання на COVID-19. Про це на брифінгу сказав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

11. Сьогодні на в’їздах – виїздах до Херсона встановили карантинні блок – пости. Хто там працює та які їх функції - дізнавались кореспонденти Суспільного.

12. В області біля базових лікарень першої хвилі госпіталізації, які визначено для прийому хворих з підозрою на коронавірус встановили тимчасові пункти медичного сортування. Для чого і чи потрібні вони лікарням, дізнавалась Аліна Олефір.

Інші випуски
Більше відео