26.03.2020. Новини. 20:30

26 бер. 20:30


1. Директор Генічеської центральної районної лікарні Ельдар Фетієв повідомив нам телефоном, що жінка, в якої виявили коронавірус, повернулась з Об’єднаних Арабських Еміратів з міста Дубаї. Загальний стан хворої задовільний. Зараз перевіряють всіх. хто контактував з нею.

2. Яка наразі ситуація у Генічеському районі, - нам розповів голова тамтешньої державної адміністрації, - Андрій Онищенко.

3. Лабораторні дослідження на коронавірус будуть робити на Херсонщині. Для цього є необхідне обладнання та лабораторія ,яка відповідає стандартам. Надійшли і тест-системи. Про це на брифінгу сказав начальник Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко.

4. Державну підсумкову атестацію через коронавірус скасовують. Ні учні 4-х, ні учні 9-тих класів писати її не будуть – про це сказала тимчасова виконувачка обов’язків міністра освіти - Любомира Мандзій. Зовнішнє незалежне оцінювання - відбудеться, але точні терміни поки що невідомі. Якщо карантин закінчиться до травня, то ЗНО призначать після 20-го червня. Якщо обмеження продовжать іще раз, то тестування перенесуть на серпень, а вступну кампанію на жовтень. Любомира Манзій повідомила - якщо карантин затягнеться, то сісти за парти діти можуть у червні. До липня навчальний рік має закінчитися. Невивчений матеріал учні наздоганятимуть восени

5. З 1 квітня Херсонська обласна лікарня та поліклініка переходять на 5-денний робочий тиждень. Про це розказав заступник директора Євген Гаран. Чому змінюють графік роботи та як лікарня працює у період карантину?

6. Як вплинуло введення надзвичайної ситуації в державі на життя тих, хто мешкає у районах Херсонщини, дізнавались наші кореспонденти разом з працівниками держпродспоживслужби. Спеціалісти перевіряли, як дотримуються правил карантину у Голій Пристані.

7. З 9-ої до 10-ої скуплятись у магазинах можуть лише пенсіонери та люди з інвалідністю. Таку акцію з 24 березня запровадив один з мережевих супермаркетів у Херсоні. Сьогодні наші кореспонденти бачили як це відбувається

8. Понад 350 багаторазових медичних масок за два дні роздав херсонець Денис Суханов. Сьогодні на волонтера чекали у різних районах міста. З ним поспілкувались кореспонденти Суспільного.

Інші випуски
Більше відео