UA: ХЕРСОН інформаційно підтримає ІХ Форум розвитку громадянського суспільства

UA: ХЕРСОН інформаційно підтримає ІХ Форум розвитку громадянського суспільства

11 гру. 2020

17 грудня 2020 року відбудеться ІХ Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій». Суспільний мовник — інформаційний партнер події. Форум розвитку громадянського суспільства об’єднає 25 комунікаційних майданчиків (24 області та Крим).

Форум розвитку громадянського суспільства — найбільша платформа для міжсекторального діалогу, обміну досвідом та навчання, яка збирає понад 2000 представників громадянського суспільства, органів влади, медіа, бізнесу та міжнародних партнерів. На Форумі визначаються тренди розвитку громадянського суспільства та пріоритетні сфери роботи. Форум об’єднує інституції, зацікавлені у посиленні громадянського суспільства в Україні, серед них — Агентство США з міжнародного розвитку, Програма розвитку ООН, Уряд Швеції, Представництво ЄС, Офіс Ради Європи, Фонд Ч.С. Мотта, Міжнародний фонд «Відродження» та багато інших. 

Основна сцена Форуму розміщуватиметься у НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55). Кожен з регіональних партнерів також організовує свій комунікаційний майданчик та формує свою програму, яка буде відображена і транслюватиметься на єдиній онлайн-платформі. Таким чином буде організовано телемарафон єдності українського громадянського суспільства.

Регіональним партнером Форуму у Херсонській області є Громадський центр «Нова генерація» та Громадська Платформа Херсона. Активності відбудуться в Арт-просторі «Freedom».

«Цього року вперше Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій» відбудеться в режимі онлайн-марафону. Подія, яка збирала раніше понад три тисячі учасників, цього року відбудеться на різних майданчиках в кожній з областей України. Кожне місто буде мати свою локальну програму, Херсон не виключення. В Херсоні організаторами виступають Громадський центр «Нова Генерація» і Громадська Платформа Херсона. Ми підготували програму, яку будемо демонструвати на всю Україну, і будуть такі частини, які присвячені нашим локальним питанням, наприклад, обговорення статуту міста, також ми будемо говорити про безпекові проєкти, які впроваджують члени нашої Платформи, зокрема "Шерифи громади"», — зазначає виконавча директорка ГО «Громадський центр «Нова генерація» Оксана Глєбушкіна.

Також голова ГО Центр культурного розвитку «Тотем», арт-директорка креативного простору Urban CAD, випускниця програми з адвокації для НУО (Вашингтон, США), куратока візуальної програми Dream Gogolfest-2020 Олена Афанасьєва проведе майстер-клас «Арт-активізм для ОГС: Креативні елементи адвокації, які допомагають стати більш  помітними». Окремо члени Громадської ради при міському голові, Форуму «Синергія Херсону» та Громадської Платформи Херсона проведуть експертну дискусію «Зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування» та Статуту Херсонської громади: зміни, які нас чекають».

Учасники та учасниці, які зареєструються для участі у IX Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій». Херсон, буде можливість приєднатись до онлайн трансляції з різних міст України та долучитись до офлайнових подій Форуму у Херсоні. Реєструватись треба тут https://forum.ednannia.ua/.

«Цілком зрозуміло, що функціонування громадянського суспільства не є можливим без громадянина, адже вони, поодинці формують це суспільство. Його можливості, ще не достатньо оцінені громадянами, але його розвиток є стрімким та потужним, цей форум має усі шанси дати нове дихання для громадян зміцнити це суспільство. Херсонщину на форумі представлятиме регіональний партнер ГО «Нова Генерація», які організують у місті комунікаційний майданчик та проведуть майстер-клас, який висвітлюватиме Суспільне Херсона», — розповів продюсер Херсонської філії Суспільного Рустам Авдєєв.

Очікується, що у роботі Форуму візьмуть також участь представники ОГС з інших країн (Польщі, Норвегії, Швеції, Словаччини, Сполучених Штатів Америки), медіа, дипломатичний корпус, представники донорських організацій та органів влади. 

Організатори зазначають, що регіональні майданчики працюватимуть у строгій відповідності до умов карантину. До участі у Форумі запрошуються всі зацікавлені представники громадського сектора, державних інституцій, міжнародних організацій, а також медіа. З програмою форуму можна ознайомитись тут.