Редакторки Українського радіо Херсон отримали нагороду за створення матеріалу про права людини

Редакторки Українського радіо Херсон отримали нагороду за створення матеріалу про права людини

31 бер. 2020

30 березня редакторки UA: Українського радіо Херсон Маргарита Лазник та Галина Воробєй отримали нагороду за участь у конкурсі від БО "Інша" за створення матеріалу про права людини.

БО "Інша" до 30 березня отримувала матеріали від регіональних ЗМІ та блогерів/ок на тему прав людини у контексті ЛГБТКІ, які будуть стало розміщенні у публічних джерелах.

«В цьому році ми вирішили не обмежуватись розглядом поданих на конкурс статей, а оцінювати взагалі роботу журналістів, їх внесок в просування прав людини, висвітлення питань, що торкаються гендерної рівності, поваги до різноманіття, прав ЛГБТ людей. І звісно ми не могли не згадати цілу низку чудових ефірів, в яких під час обговорення важливих подій та ініціатив підіймались дуже важливі соціальні, а інколи й філософські теми. Ми вдячні за цю можливість широкої громадської дискусії Суспільному радіо й взагалі херсонському Суспільному за те, що ви не боїтесь гострих тем, висвітлюєте різні погляди, й завжди робите це виважено й з повагою до ваших гостей та слухачів», - зазначає активістка БО «Інша» Марина Усманова.

Одним з переможних став ефір UA: Українського радіо Херсон програми «Про це говорять» у Всесвітній день радіо, 13 лютого, в якому говорили про гендерну ідентичність, сексуальну орієнтацію, про те, в чому може проявлятися дискримінація за сексуальною орієнтацією та які зміни відбуваються у суспільстві в сприйнятті людей негетеросексуальної орієнтації.

«Темою цьогорічного Всесвітнього дня радіо було різноманіття у всіх його проявах. Тому я вирішила поговорити на тему, яка не часто з’являється в ефірі – поговорити про гендерну ідентичність, в чому може проявлятися дискримінація за сексуальною орієнтацією та які зміни відбуваються у нашому суспільстві в сприйнятті людей негетеросексуальної орієнтації. Ще один ефір, який переміг у конкурсі, був присвячений тижню Фем-активізму та виставці «Ціна кохання» напередодні 8 березня», —  розповідає Маргарита Лазник

«Звістка про перемогу надійшла пізно ввечері, і ця порція позитиву сприяла гарному сну. А якщо серйозно, то питання гендеру, прав людини ніколи не втратять актуальності. Це – справжній клондайк для журналістів. Вітаю колег, які взяли участь у конкурсі від БО «Інша». Закликаю й решту долучатися», — розповідає Галина Воробєй.

Нагадаємо, дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин можна буде онлайн на сторінках UA: ХЕРСОН та UA: Українського радіо Херсон у Фейсбуці, а також на сайті філії.