«Цей день змінив моє життя» – спецпроєкт UA: ХЕРСОН до Дня кримського спротиву російській окупації

«Цей день змінив моє життя» – спецпроєкт UA: ХЕРСОН до Дня кримського спротиву російській окупації

26 лют. 2020

26 лютого Херсонська філія Суспільного до Дня кримського спротиву російській окупації підготувала спецпроєкт «Цей день змінив моє життя», мета якого – на прикладі реальних історій спонукати громадян України до боротьби за анексований Крим. 

«Наша команда відшукала п’ять історій українських громадян, життя яких змінилося після анексії Криму Російською Федерацією. Це історії про те, як люди зробили свій вибір, як вони відмовились від звичного, іноді комфортного життя, і вирішили безкорисливо покласти свої сили на боротьбу з країною-окупантом та допомогу українським громадянам. Серед них не можна виділити жодну історію, кожна із них є унікальною і вартою того, аби про неї дізналися», зазначає продюсер UA: ХЕРСОН Рустам Авдєєв.

За словами продюсера, герої спецпроєкту – громадяни, життя яких суттєво змінилося після анексії Криму Російською Федерацією 2014 року. Вони пригадають день 26 лютого та свою участь, роль у тих подіях (весна 2014 року).

Відеоролики спецпроєкту адаптують для радіо та діджитал.


«Проєкт створювався насичено, легко. Цікавим і насиченим він був на зустрічі з людьми, які є справжніми патріотами України. Вони і стали героями нашого проєкту. А легким – тому що працювали в команді професіоналів: з керівником проєкту, режисеркою, оператором, інженером», розповідає редакторка проєкту Світлана Піцан

Також всі програми власного виробництва Херсонської філії Суспільного будуть присвячені цій пам’ятній даті.

У програмі «Ранок на UA: ХЕРСОН» ведуча Ліза Жарких спілкувалась з істориком Артемом Петриком про те, як події 26 лютого 2014 року змінили країну та про історичні паралелі, які ми можемо провести. Голова осередку Меджлісу у Херсоні Ібрагім Сулейманов розповів про мету акції до Дня кримського спротиву російський окупації, яка відбудеться 26 лютого 17:30 на Площі Свободи. Також у ранковій студії поговорили й про те, чим особливі кримськотатарська культура та мова та те, чи цікавляться ними не носії. Гостя студії – членкиня благодійної організації «Кримськотатарський культурно-спортивний центр «Куреш» Лєйля Джаксім.

В телевізійній програмі «Тема дня» о 19:20 ведуча Ольга Петренко разом з керівником представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області Абмеджитом Сулеймановим та  завідувачем сектору в Херсонській області Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Денисом Чистіковим говоритимуть про окупацію Криму, яка триває вже 6 років. Що змінилося за цей час, яка боротьба ведеться за український Крим та чого і досі не зроблено.

На UA: Українському радіо Херсон напередодні, 25 лютого, у програмі «Тема Дня» о 17:20 ведуча Галина Воробєй разом з радницею голови ОДА з питань національностей Альме Емірсалє та журналісткою і громадською діячкою Євгенією Вірлич обговорювали які уроки з окупації Криму маємо запам’ятати? Що можемо і що повинні зробити для деокупації півострова? 

Дивитися всі програми й слідкувати за всіма заходами і випусками новин можна буде он-лайн на сторінках UA: ХЕРСОН та UA: Українського радіо Херсон у Фейсбуці, а також на сайті філії. Слухати UA: Українське радіо Херсон можна на сайті філії й на хвилях у Херсоні — 100,6, Чонгарі — 100,7, Новотроїцькому — 102,8 та Василівці — 105,8.

Нагадаємо, 26 лютого до Дня кримського спротиву російській окупації суспільний телеканал UA: КРИМ підготував спеціальний ефір.