«Єдині» — спецпроєкт UA: ХЕРСОН до Дня героїв Небесної сотні

«Єдині» — спецпроєкт UA: ХЕРСОН до Дня героїв Небесної сотні

20 лют. 2020

20 лютого Херсонська філія Суспільного до Дня героїв Небесної сотні підготувала спецпроєкт «Єдині», мета якого — спонукати громадян України до об’єднання й взаємної поваги незалежно від національності.

«Наша команда до Дня пам’яті героїв Небесної сотні запускає спецпроєкт «Єдині». Це серія з п’яти відеороликів про представників національних меншин, які проживають в Україні і які брали участь у Революції Гідності. У 2013–2014 рр. згуртувалися не лише українці — згуртувалися громадяни України, серед яких були й представники національних меншин та корінних народів України», — розповідає продюсер UA: ХЕРСОН Рустам Авдєєв.

За словами продюсера, герої спецпроєкту — звичайні громадяни, світогляд яких змінила Революція Гідності.

Відеоролики спецпроєкту адаптують для радіо та діджитал.

«Я переконаний, ми маємо пишатися тим, що сьогодні можна сміливо говорити про високий рівень толерантності в нашій країні, про єдність усіх народів, які проживають в Україні. На жаль, ціна перетворень у державі зависока — це людські життя. Маємо пам’ятати кожного, хто в ті часи зробив свій вибір, бути одностайними, аби мати гідне майбутнє, творімо його разом», — наголосив Рустам Авдєєв

Також усі програми власного виробництва Херсонської філії Суспільного будуть присвячені цій пам’ятній даті.

У програмі «Ранок на UA: ХЕРСОН» ведуча Юлія Щетина спілкувалася з учасниками подій на Майдані 2014 року: волонтеркою Оксаною Погомій та Миколою Тараненком. Про життя волонтерки скайп-зв’язком розповіла бібліотекарка Ганна Скоріна, яка публікує інформацію про книжки, котрі висвітлюють війну в Україні. Також 20 лютого в Херсоні та області до Дня вшанування пам’яті героїв Небесної сотні відкриють фотовиставки з хронологією подій Революції Гідності. Докладно про них розповіли організатори. 

На UA: Українське радіо Херсон у програмі «Про це говорять» о 12:15 ведуча Маргарита Лазник разом із кандидаткою історичних наук Галиною Михайленко згадали події грудня 2013 — лютого 2014 року, а також послухали спогади тих, хто протестував на Майдані в Херсоні. А в «Темі дня» о 17:20 ведуча Ірина Євстаф’єва говоритиме про значення подвигу Небесної сотні з учасниками Євромайдану — кандидаткою філологічних наук Галиною Бахматовою, заслуженою діячкою мистецтв Світланою Думинською та кандидатом історичних наук Артемом Петриком.

«Для мене важливо, щоб у суспільстві, особливо тепер, не забували про події 2014 року, про людей, які ціною власного життя змогли змінити історію, захистити демократію та європейський вектор розвитку нашої держави», — зазначила Маргарита Лазник.

У програмі «Тема дня» о 19:20 ведуча Марина Молода згадуватиме події, які відбулися шість років тому. Як усе було, розкажуть гості: правозахисниця Наталя Бімбірайте та настоятель храму св. Олександри отець Андрій Калита. Також під час ефіру думками поділяться активні учасники Революції Гідності: Галина Уманець, Ібрагім Сулейманов, Таріел Сордія та Анастасія Друсінова. Глядачам покажуть відео- й фотодобірку матеріалів про події початку 2014 року на площі Свободи в Херсоні.

Дивіться програми й стежте за анонсами онлайн на фейсбук-сторінках UA: ХЕРСОН та UA: Українського радіо Херсон, а також на сайті філії. Слухайте UA: Українське радіо Херсон на сайті філії і на хвилях у Херсоні — 100,6, Чонгарі — 100,7, Новотроїцькому — 102,8 та Василівці — 105,8.

Нагадаємо, команда суспільного телеканалу UA: КУЛЬТУРА зняла документальний фільм «Небесна сотня: шість років потому», присвячений Дню героїв Небесної сотні. Телепрем’єру фільму дивіться 20 лютого о 17:20 на UA: КУЛЬТУРА