UA: ХЕРСОН підготував новорічно-різдвяні проєкти

UA: ХЕРСОН підготував новорічно-різдвяні проєкти

20 гру. 2019

Від 18 грудня на UA: ХЕРСОН – новорічно-різдвяний настрій. Творчі працівники діляться ним із глядачами  та слухачами Суспільного і підготували багато святкових сюрпризів.

Щодня у ранкових програмах цікава інформація про підготовку до свята та особливості святкування на Херсонщині, виступи дитячих колективів та місцевих театрів, розіграші подарунків, підготовлених гостями та творчою групою «Ранку».  Будуть зустрічі з лікарями, які нагадають, про смачний і корисний святковий стіл, а також як правильно відновитися опісля свят. Поспілкуємося з представниками поліції, аби нагадати про «Безпечний Новий рік». Дізнаємось секрети новорічної випічки, традиції святкування Нового року національних меншин Херсонщини. Також отримаємо поради від стилістів і дизайнерів. 

UA: ХЕРСОН долучився до дня "Спечи печиво". Ранкова ведуча Ліза Жарких приготувала печиво за родинним рецептом та пригостила колег.


«Цим рецептом печива я вирішила поділитись тому, що у нашій родині його вважають сімейним. Його пекли моя бабуся, тітка, мама, а тепер і я. Ніхто не знає, звідки взявся рецепт цього смаколика, але для кожного члена нашої родини ця страва є обов’язковою на свята. Мені б дуже хотілось аби цей рецепт не тільки зберігся в моїй родині, але і ширився», розповідає редакторка творчої групи «Ранок» Єлизавета Жарких.

А вже 19 грудня, до ранкової студії Суспільного мовника Херсонщини з подарунками та віншуваннями завітав Святий Миколай.


Напередодні католицького Різдва, дізнаємось про традиції святкування Різдва у Польщі та Німеччині, а також познайомимося з представниками Польської та Німецької діаспор у Херсоні. 

У передсвяткові дні новорічних творчих номерів, також не бракуватиме. Дизайнерка з Херсонської області (Олешківський район) Наталя Спільна презентує колекцію карнавальних костюмів. 30 грудня познайомимо з традиціями святкування козацького Нового року, про це розкаже краєзнавець та історик Андрій Лопушинський. Поговоримо про календар на новий 2020 рік, який створила херсонська художниця Світлана Юр’єва. Дізнаємось секрети страв вінтажної кухні та, які страви подавали на свята у Херсоні, від краєзнавиці Марини Тарасової. 

«Ми хочемо, щоб нашим глядачам запам’ятався і останній ранок 2019 року.  Ведучі програми - редакторка Юлія Щетина та режисер Антон Коломієць разом проведуть ранковий ефір 31 грудня. Буде багато конкурсів та вікторин. До студії будуть запрошені Діди Морози різних поколінь. А також поспілкуємося з тими, кому 2019 рік приніс перемоги: артисти, вчителі, спортсмени, літературознавці», зазначає керівниця творчої групи «Ранок» Тамара Муравицька.

Команда творчої групи «Тема Дня» готує підсумки року, які вийдуть в ефір 27 грудня, о 19:20. За словами керівниці «Теми дня» Ольги Петренко, фінальна програма року буде присвячена ключовим подіям та найбільш обговорюваним темам. Разом з експертами проаналізуємо те, що об’єднувало жителів області і те, що спонукало їх до дискусії. Як усі ці події вплинули на область, які висновки маємо зробити та з чим підемо у рік новий.

UA: Українське радіо Херсон готує цикл новорічних міжпрограмок про цікавинки Нового року. Редакторка творчої групи програм радіо Маргарита Лазник разом зі своїм сином шукатимуть відповіді на новорічні запитання, як це відбуватиметься  почують радіослухачі.

«На власному досвіді знаю, що новорічні свята сприяють появі «специфічних» святкових дитячих «чому». Чому ми прикрашаємо ялинку скляними кулями? Хто вигадав ліпити сніговиків? Чому наші предки не прикрашали ялинку? Чому Санта лишає дарунки в панчохах? Про це і не тільки розповімо маленьким і дорослим чомусикам», каже Маргарита Лазник.

Також радійники підсумовуватимуть рік. 27 грудня о 12:15 у програмі «Про це говорять» згадають основні події 2019-го: чим може пишатися Херсонщина та, які з цих події згадуватиме із сумом.

«Ми відповідально підійшли до святкових ефірів, бо цінуємо наших слухачів. За останні два роки роботи Українського радіо Херсон у нас склалися дружні стосунки. Є такі, які не пропускають жодної програми, дзвонять в ефіри, ставлять запитання і коментують почуте. Тому радійний колектив вирішив привітати наших поціновувачів із Новорічними і Різдвяними святами. Ми підготували спеціальні ролики: кожен працівник: від звукоінженера до редактора творчої групи записав невелике привітання. Сподіваюся, що наша ідея сподобається нашим слухачам», розповідає лінійна продюсерка UA: Українського радіо Херсон Наталя Шклярук

До новорічно-різдвяних свят UA: ХЕРСОН змінює і оформлення каналу. Підготували міжпрограмки та святкові ролики, у яких взяли участь ведучі телеканалу. 

«Ми вирішили поставити яскраву крапку наприкінці року. Але таку – корисну, пізнавальну, веселу, із справжнім новорічним настроєм. Сподіваємось, що наші глядачі та слухачі отримають гарний настрій та яскраві емоції від новорічних програм на Суспільному Херсона», зазначає т.в.о продюсера UA: ХЕРСОН Таміла Іванова.

Нагадаємо, дивитися телеканал UA: ХЕРСОН онлайн можна на нашому сайті, а також на сторінці у Facebook. Слухати UA: Українське радіо Миколаїв можна на сайті філії й на хвилях у Херсоні — 100,6, Чонгарі — 100,7, Новотроїцькому — 102,8 та Василівці — 105,8.