Спецпроєкт до Дня вчителя в ефірі UA: ХЕРСОН

Спецпроєкт до Дня вчителя в ефірі UA: ХЕРСОН

3 жов. 2019

Спецпроєкт «25 причин любити вчителя» підготували регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення, зокрема і UA: ХЕРСОН, до Дня працівників освіти. Серію коротких відеороликів транслюватимуть 46 жовтня між програмами в ефірі суспільних телеканалів.

Проєкт містить двадцять п’ять історій, кожна до двох хвилин. Герої роликів — люди різного віку, інтересів та професій: діти, дорослі, літні люди, лікарі, учителі, спортсмени, військові та ін. Вони згадують моменти, коли педагоги були для них авторитетом, надихали на значущі вчинки чи впливали на їхнє майбутнє.

Кількість історій для проєкту вибрали невипадково. Через число «двадцять п’ять» Суспільне мовлення нагадує, що в складі України — 24 області та Автономна Республіка Крим.

«Як часто ми говоримо «дякую» людям, які так чи інакше вплинули на наше життя, на світосприйняття та формування активної позиції? А причини, часто згадувати наших вчителів, є у кожного! Тому проєкт, який започаткувало Суспільне мовлення України, безперечно, важливий. Це наша можливість розповісти про найкращих представників освітянської професії», – зазначив продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Команда UA: ХЕРСОН записала історію, в котрій  заслужений артист України Сергій Михайловський розповідає про свою улюблену викладачку з режесури та майстерності актора Лідію Лимаренко – заслужену працівницю культури України, професорку кафедри культурології ХДУ.

Все своє життя вона присвятила вихованню спеціалістів у сфері культури: режисерів, акторів, сценаристів. Після закінчення університету мала пропозиції працювати на посаді режисера у театрі, проте Лідія віддала перевагу вихованню молодого покоління. З 1998 року очолює народний студентський театр «Студі-Арт», якому за наказом Міністерства освіти і науки України присвоєно почесне звання «Народний художній колектив».

Її випускниками є актори Херсонського театру ім. Миколи Куліша: заслужений артист України Сергій Михайловський, заслужена артистка України Тетяна Проворова, Микола Степаненко, Поліна Маказепа; режисерка театру-студії «Театр 11», володарка золотої пекторалі у номінації «Краще режисерське рішення» Влада Білозоренко; режисери та ведучі обласних та центральних телеканалів.