Суспільне Херсон транслюватиме дебати кандидатів на голову Єврокомісії — спецефір «Суспільне. Студія»

Суспільне Херсон транслюватиме дебати кандидатів на голову Єврокомісії — спецефір «Суспільне. Студія»

22 тра. 2024

Суспільне Мовлення покаже дебати кандидатів на голову Єврокомісії у межах спеціального ефіру інформаційного проєкту «Суспільне. Студія» — 23 травня наживо з 15:45 до 18:00 на Першому, Суспільне Херсон, інших місцевих каналах (Суспільне Київ, Суспільне Львів, Суспільне Харків тощо), супутниковому телеканалі та ютуб-каналі Суспільне Новини.

Дебати відбуватимуться у залі пленарних засідань Європарламенту в Брюсселі. Спецефір «Суспільне. Студія» поєднає трансляцію дискусії, що йтиме із синхронним перекладом українською, й обговорення до та після дебатів. Гість студії Суспільного — політолог і викладач, виконавчий директор «Інституту світової політики» Євген Магда. Він пояснить, як вибори до Європарламенту прямо чи опосередковано впливатимуть на життя в Україні, та прокоментує перебіг дебатів. Ведучі спеціального ефіру — Віталій Гамадин та Олеся Вакуленко.

Читайте також: Суспільне розширює власне мовлення у марафоні «Єдині новини»

«Україна має стратегічну мету — вступ до Європейського Союзу. Від 23 червня 2022 року наша країна має статус кандидата і виконує "домашні завдання" для початку переговорів про повноцінне членство. Тож ми хочемо поступово знайомити українців з політичним процесом в ЄС, з політичними силами та персоналіями, які впливають та впливатимуть на взаємини Києва та Брюсселя у широкому спектрі — від військово-технічної та фінансової допомоги зараз, коли Україна відбиває повномасштабну російську агресію, до питання приєднання України до ЄС», — сказала Ірина Малихіна, шеф-редакторка регіонального мовлення Суспільного та проєкту «Суспільне. Студія».

У дебатах візьмуть участь представники різних партій Європарламенту: Вальтер Баєр, Сандро Гозі, Террі Райнтке, Ніколя Шміт і чинна президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вони презентуватимуть своє бачення майбутнього Європейського Союзу. 

Нагадаємо, із 6 до 9 червня Європейський Союз обиратиме 720 членів Європейського парламенту, які представлятимуть понад 400 мільйонів виборців з 27 країн-членів ЄС. Після виборів депутати затвердять нового голову Європейської комісії — виконавчого органу ЄС. Дебати організовані Європейською мовною спілкою (EBU) у співпраці з європейськими політичними партіями та Європейським парламентом. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

На Херсонщині 一  це телеканал Суспільне Херсон, Українське Радіо Херсон та цифрові платформи: 

Зображення: europarl.europa.eu