UА: ХЕРСОН – інформаційний партнер Міжнародного фестивалю аматорського кіно «КIНОКIМЕРIЯ»

UА: ХЕРСОН – інформаційний партнер Міжнародного фестивалю аматорського кіно «КIНОКIМЕРIЯ»

19 вер. 2019

20-23 вересня в Херсоні відбудеться XIV Міжнародний фестиваль аматорського кіно «КIНОКIМЕРIЯ». Цьогоріч на фестивалі представлено понад 150 фільмів з 16 областей України та 15 країн світу: Болгарія, Вірменія, Індія, Іспанія, Данія, США, Естонія, Китай та інші.

Мета фестивалю – відродження кіноаматорства в Україні, налагодження культурних зв’язків з кіноаматорами з числа закордонних українців, згуртування талановитої та ініціативної молоді, для якої кіномистецтво – засіб творчого втілення своєї життєвої позиції.

UА: ХЕРСОН — інформаційний партнер події.

Директор ХІV Міжнародного фестивалю аматорського кіно «Кінокімерія» Євген Максимов та член журі фестивалю, керівник проєктів «КІНО-КОЛО» та «Сценарна майстерня», ведучий телепрограми «Аргумент – кіно»,  кінознавець Володимир Войтенко у програмі «Ранок» на UA: ХЕРСОН розповіли про історію фестивалю та про те, чого чекати учасникам фестивалю.

«На цьому фестивалі ми відбираємо роботи, які будуть представляти Україну вже наступного року на Міжнародному фестивалі незалежного кіно «UNICA», який проходитиме в місті Бірменгем у Великій Британії. Ми будемо готувати програму від України. І ще одна приємна новина, яку я можу вже повідомити: фестиваль «UNICA» в 2022 році буде проходити у Херсоні. Таке рішення цьогоріч прийняли на загальному конгресі. Всі 35 країн, які є учасниками фестивалю підтримали його одностайно. Тепер перед нами дуже серйозна завдання – добре підготуватися до такого представницького форуму», зазначив Євген Максимов.

За словами Володимира Войтенка, основними темами робіт представлених на конкурс є любов і смерть.

«Безперечно, суспільство дуже тривожить те, що відбувається зараз в нашій країні. Вже п’ятий рік іде війна і, звичайно, про це найбільше фільмів. Кохання, смерть – люди починають по-іншому  на це дивитись. Бо цей посттравматичний синдром дуже сильно наздоганяє тих, хто був на війні – про це багато фільмів і автори по-різному підходять», розповів Володимир Войтенко.

22 вересня о 16:00 в актовій залі ККЗ «Ювілейний» відбудеться довгоочікувана урочиста церемонія нагородження кращих фільмів, де всі дізнаються переможців Міжнародного фестивалю аматорського кіно «КІНОКІМЕРІЯ 2019».

«Ми з великою відповідальністю підійшли до партнерства із «КІНОКІМЕРІЄЮ». Цей фестиваль добре знають в нашому регіоні. І приємно, що кожного року коло його учасників стає все ширшим. 15 країн, 16 регіонів України, більше 150 фільмів – це значний внесок у розвиток сучасного незалежного аматорського кіно. Ми розкажемо про найяскравіші роботи та познайомимо всіх прихильників Суспільного із їх авторами. І першими будемо знати, хто представлятиме нашу країну на Міжнародному фестивалі незалежного кіно «UNICA» у 2020 році», — розповів продюсер Херсонської філії Суспільного Василь Середюк.

Події фестивалю широко висвітлюватимуть телеканал UA: ХЕРСОН та UA: Українське радіо Херсон. В ефір вийдуть репортажі новинарів про відкриття й закриття фестивалю.

Докладна програма XIV Міжнародного фестивалю аматорського кіно «КIНОКIМЕРIЯ 2019» тут.

Нагадаємо, кінофестиваль аматорського кіно «КIНОКIМЕРIЯ» — це щорічний конкурсний спеціалізований фестиваль кіно і відео фільмів створених дитячими аматорськими студіями, дорослими аматорами, студентами творчих вузів, професіоналами некомерційного кіно не тільки в Україні, а й за її межами.