Учні та вчителі школи №35 долучились до допомоги українським військовим

18:27, 11 лют. 2019
 
Учні та вчителі школи №35 долучились до допомоги українським військовим

Плетуть маскувальні сітки, малюють листівки, збирають речі та продукти захисникам на Схід - так учні школи №35 у Херсоні долучаються до благодійності. Чергову передачу допомоги волонтерам бачила кореспондентка Суспільного Анна Тонг.

Анастасія Антонова розказала нам, що це вперше плете маскувальну сітку.

"Це зовсім не складно, а особливо, коли ти плетеш сітку воїнам на передову, щоб вони відчули усю нашу турботу", - каже Анастасія Антонова, учениця херсонської школи №35.

Це третя маскувальна сітка, яку учні школи плетуть для військових, - розповідає Альона Пінка, заступниця директора з виховної роботи.

"У нас долучаються діти з початкової школи, 2 і 3 класи - так, більш менш. А от 5-10 класи дуже активно беруть участь у цьому процесі. На перервах діти плетуть сітки. У нас також є учні, які не можуть відвідувати заняття фізкультури за станом здоров’я. Вони перебувають у спортзалі йтут плетуть сітки для хлопців", - розповідає Альона Пінка, заступниця директора з виховної роботи херсонської школи №35.

Цього разу учні принесли до школи крупи, макарони, домашні закрутки, чай, каву, печиво. Ганна Кожевнікова та Артем Гайлевич розповідають, що принесли з дому продукти харчування.

"В мене така думка, що не важливо, скільки тобі років, не важливо, де ти навчаєшся, де ти працюєш – ти повинен допомагати своїй державі. Я принесла для цього збору тушонку, чоловічі шкарпетки та рибні вироби", - каже Ганна Кожевнікова, учениця херсонської школи №35.

Артем Гайлевич, учень херсонської школи №35:

"Я приніс полуничне варення, кабачкову ікру. Коли волонтери приходять до нас, ми відчуваємо тепло на душі, тому що ми можемо допомогти людям, які нас захищають".

Як розказує нам директорка школи, до збору речей та продуктів долучився увесь колектив школи №35.

"До акції долучились учні початкової, старшої школи. Не байдужі до цієї  акції були і батьки, а також наші педагогічні працівники. Захисники наші, хай не будуть поодинокі, ми за них думаємо, переживаємо", - каже Наталія Юрченко, директорка Херсонської школи №35.

П’ятикласник Євгеній Іскаков за тиждень намалював разом з мамою картину і вони написали до неї вірш:

"Намалювали, щоб волонтери повертались додому живими. Літаки – це наші вороги. Написали ще до нього вірш:

Повертайся, будь ласка, живим.

Я прошу не багато й не мало.

Кожен вечір молюсь всім святим.

Щоб нещастя тебе не спіткало".

Як розповідає волонтерка Галина Соколовська, ці речі та продукти передадуть підрозділу Правого Сектору "Сармат" та дитячому будинку в Покровську.

"На фронт ми їздимо раз на 2-3 місяці. Але ще раз на місяць ми їдемо на кордон з Кримом - це Чонгар, Стрілкове, де стоять наші добровольчі підрозділи. Вони дуже потребують нашої допомоги, тому що, в принципі, в армії зараз більш менш гарне постачання. Хлопцям дуже потрібна підтримка. Коли їм привозять малюнки, печиво – вони дуже радіють, вони цього чекають. Добровольчі підрозділи – це справжні підрозділи. Люди п’ять років охороняють наші кордони без заробітної плати. Це наша остання поїздка в Авдіївку 19 грудня до одного з добровольчих батальйонів. Ми їм привезли малюнки, вони їх просто розібрали.", - розповідає Галина Соколовська, волонтерка.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі