Херсонці висловлюють незадоволення роботою міської ТЕЦ

16:56, 11 лют. 2019
 
Херсонці висловлюють незадоволення роботою міської ТЕЦ

Жителі міста, яких обслуговує херсонська ТЕЦ, незадоволені температурним режимом в своїх оселях. Серед них – Дар’я Кондратюк, яка розповіла кореспондентам Суспільного, що за теплої погоди опалює вулицю.

"Про тарифи можу сказати, що вони неосяжні. Я буквально вчора ходила в ТЕЦ, робила перерахунки. Нам нарахували 44 з половиною гривні за один квадратний метр. Це десь 2 500 гривень", - каже Дар’я Кондратюк, незадоволена роботою ТЕЦ

Дар’я Кондратюк розповіла, що за будь-якої погоди взимку Херсонська ТЕЦ подає теплоносій однакової температури.

"Коли була гарна погода, +14, ми взагалі не могли в кімнаті сидіти: всюди відкриваємо вікна. Зараз, коли 0 градусів, – дуже жарко. Мені здається, що це можна регулювати: коли холодно – то можна опалювати більше. Але зараз нащо?", - говорить Дар’я Кондратюк.

Членкиня правління одного з херсонських ОСББ Галина Коровіна розповідає про ситуацію з опаленням у її будинку.  

"За графіком температурного режиму немає такої температури при плюсовій. Дають 68 градусів, а повинні давати 57. Люди незадоволені великою оплатою тепла, хочемо налагодити взаємовідносини з ТЕЦ", - каже Галина Коровіна, членкиня правління ОСББ "Добродія-Дніпро".

Представник Херсонської ТЕЦ Олександр Демченко розповідає, що зниження температури теплоносія неможливо зробити технічно.

"Втручання в роботу системи небажане. Херсонська ТЕЦ на даний час несе те мінімальне навантаження, яке може нести. Зниження навантаження, для того, щоб знизити температуру теплоносія, не можливо зробити технічно", - пояснює Олександр Демченко, начальник служби збуту теплової енергії та енергонагляду Херсонської ТЕЦ.

Голова громадської організації "Рух розвитку ОСББ м. Херсона" Ірина Зоря каже, що цю інформацію вони перевірять.

"Ми не можемо бути впевнені, що ця інформація точна. Ми дамо письмовий запит, будемо звертатись до фахівців, бо в багатьох виникло питання, чому раніше не було такої проблеми. Тепловий носій був нижчим. Має бути до 60 градусів, ну ніяк не 70 градусів", - говорить Ірина Зоря, голова громадської організації "Рух розвитку ОСББ м. Херсона".

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі