ДБР розслідує заворушення, які сталися у столиці під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк?"

10:28, 10 лют. 2019
 
ДБР розслідує заворушення, які сталися у столиці під час акції

Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу через можливий факт перевищення влади працівниками поліції під час затримання учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" біля Подільського управління Національної поліції у Києві, повідомляють UA:Новини з посиланням на Державне бюро розслідувань.

У відомстві зазначають, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом скоєння працівниками поліції кримінального правопорушення за ознаками частини 2 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством).

Нагадаємо, інцидент трапився учора, 9 лютого. Київські правоохоронці затримали групу чоловіків із зеленкою, газовими балончиками та ножами на Контрактовій площі. Там одночасно відбувалася зустріч із виборцями кандидата на посаду президента Юлії Тимошенко та акція "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Внаслідок штовханини у приміщенні Подільського райвідділку поліції, яка слідувала за цими затриманнями, трьох поліцейських "швидка" доставила до лікарні. Слідчі відкрили три кримінальних провадження за статтями "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", "Захоплення державних будівель" та "Хуліганство".

Світлини: UA:Новини

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі