50 робіт п’ятьох художниць представлені в онкологічному диспансері

17:07, 5 лют. 2019
 
50 робіт п’ятьох художниць представлені в онкологічному диспансері

"Дотик неба…". Так називається 24-та виставка, що відкрилася у "Галереї життя" Херсонського обласного онкологічного диспансеру.

На цій виставці представлено 50 робіт п’ятьох авторок – Світлани Білецької та її учениць.

"Я – вчителька у художній школі, але в мене є ще група дорослих людей, які приходять до моєї майстерні і працюють. Це – непрофесіонали, аматори, але вони не можуть без того, щоб не малювати. Ми підбирали роботи радісні та оптимістичні для того, щоб підняти настрій. У когось ці роботи можуть пробудити спогади, якісь бажання, але те, що вони підтримують і надихають, це точно", - розповідає Світлана Білецька, художниця.

Ольга Левицька – одна з авторок виставки, колись сама була пацієнткою онкологічного диспансеру.

"Чому я хотіла тут виставити свої роботи? Бо рік тому я лежала у цій лікарні, мені робили операцію і дуже хотілося підтримати тих людей, які тут перебувають. Хотілося б висловити подяку лікарям за їх роботу. Підтримати людей, аби в них вистачило сил і терпіння", - каже Ольга Левицька, художниця.

Наталія Труфакіна мистецтвом цікавиться з дитинства, професійно малює п’ять років. На виставці представила три свої роботи.

"Я дуже хотіла підтримати людей, які борються з цими жахливими хворобами, щоб їм вистачило сил і духу", - говорить Наталія Труфакіна, художниця.

Олександр Пуляєв, лікар-онкогінеколог:

"В нас робота пов’язана із хворими, а це переключення. Приємно, що є такі картини. Це сприйняття людини, як вона може свої емоції втілювати у картини". 

Ольга Завальнюк теж малює, сьогодні прийшла підтримати своїх колежанок.

"Я викладаю в морській академії технічні дисципліни, акварель і олія – це моє хобі. Враження в мене райдужні, тому що і приходити малювати до пані Світлани, і спілкуватися з дівчатами, і дивитися роботи мені завжди приємно і тепло, особливо в цьому закладі", - говорить Ольга Завальнюк, яка прийшла на виставку.

"Я в захваті від самої ідеї. Те, що це у стінах лікарні, дуже круто, коли чиєсь натхнення надихає інших, коли твій хист, твій погляд, твій ракурс на щось конкретне може змінити світогляд інших людей", - додає Олексій Білецький, котрий прийшов на виставку.

Проекту "Галерея життя", каже головна лікарка Херсонського онкологічного диспансеру Ірина Сокур, 3 роки:

"Саме в день боротьби проти раку ми започаткували наш арт-проект "Галерея життя" і вже три роки поспіль ми проводимо такі виставки. Сьогоднішня виставка – 24 за рахунком. Я хочу сказати, що, по-перше, ми не очікували, що на Херсонщині стільки талантів, кожного разу ми відкриваємо нові імена, по-друге, ми побачили, що наша галерея живе і те, до чого ми прагнули, це саме психологічна підтримка, арт-терапія, лікування мистецтвом наших пацієнтів, воно відбувається."

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі