У бібліотеці Гончара з’явилась нова ігрова консоль

13:54, 21 січ. 2019
 
У бібліотеці Гончара з’явилась нова ігрова консоль

У Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара діє креативний майданчик – "Мейкер Спейс". Це місце зустрічі для дітей та дорослих, які захоплені творчістю і винахідництвом. Відтепер тут з’явилась остання версія ігрової консолі, яку встановили за сприяння програми "Вікно в Америку" Посольства США в Україні. Подробиці дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"Одне з нових надходжень – це ігрова консоль, яка дозволяє дітям не лише грати за допомоги джойстика, але і сканер руху. Зарає є лише футбол, але будуть інші різноманітні ігри. Завдяки ним діти зможуть не лише сидіти та грати, а й рухатись. Це те, чого не вистачає дітям та дорослим, бо вони практично сидять весь день і руху мало. А це інформаційні ресурси, які змусять займатись спортом та слідкувати за своїм здоров’ям", - розповідає Тетяна Донченко, головна бібліотекарка відділу документів іноземними мовами Херсонської обласної бібліотеки імені Олеся Гончара.

Даниїлу Волкову – 10 років. Він розповідає, що проводить за комп’ютером 3-4 години на день. 

"Мені подобається приставка, це не те, що комп’ютер. Там клавіатура, а тут геймпад, і сенсори руху. Мені подобається грати саме в футбол. Сподіваюсь, скоро будуть ігри, де можна буде танцювати та рухатись", - каже Даниїл Волков, який грає на приставці.

Альона Єфімова працює психологинею в одному з херсонських ВНЗ. Вона розповіла про вплив комп’ютерних ігор на дітей та підліків.

"Однозначно сказати - чи корисні, чи шкідливі ігри, неможливо. Є багато ігор, де є вбивства – негативний вплив. Або віртуальна реальність – то дитина відокремлюється від реального світу. Такі ігри, як розвиваючі, навчальні, допомагають дітям у житті. Інтерес дітей до ігор величезний. Завдання батьків, педагогів, співробітників бібліотеки - направити дітей в потрібне русло, зробити комп’ютерні засоби звичними, але не ідеалізувати. Робити треба з правильними іграми. Якщо хочеш бігати, краще це робити на вулиці. У бібліотеці краще читати. Футбол добре на свіжому повітрі, віртуальна реальність відволікає. Вони за іграми взагалі не будуть розуміти, навіщо їм бібліотека", - говорить Альона Єфімова, психологиня.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі.