У Херсоні не вистачає донорів крові

12:33, 16 січ. 2019
 
У Херсоні не вистачає донорів крові

У Херсоні не вистачає донорів крові. За словами Наталі Бабій – секретарки із зв`язків з громадськістю Херсонського обласного центру служби крові протягом січня у середньому за день  приходять 20 -30 донорів за потреби 100.  

"Дуже багато пацієнтів дитячої клінічної лікарні, онкологічного диспансеру потребують допомоги – це життєво важливо. На свята люди полюбляють їсти жирну, солодку, солону, гостру їжу та вживати алкогольні напої – це є абсолютним протипоказанням при підготовці до здачі крові",  - каже секретарка із зв`язків з громадськістю Херсонського обласного центру служби крові Наталя Бабій.

О 9-тій годині у Херсонський обласний центр служби крові прийшла донорка Аліна Саєнко. Вона розповіла:

"Я вирішила стати донором, бо, на мою думку, зараз багато людей потребують цього  і мало тих, які готові до цього. Першого разу – це був поклик моєї душі, потім мені стали телефонувати, коли потрібна була кров. Вчетверте я їду до центру здавати кров діткам і людям, які потребують цього."

Валентина Бондаренко прийшла разом із чоловіком, який має здати кров.

"Ми 2019-го чекаємо поповнення у родині, тому чоловік вирішив стати донором для нашої дитини, або для мене, якщо все буде добре, то нехай ця кров  піде людям, які цього потребують", - говорить жінка.

Ганна Луцко, завідувачка клініко-імунологічної лабораторії Херсонського обласного центру служби крові:

"Ми знаходимось у клініці імунологічної лабораторії нашого центру. Тут досліджують донорів крові і плазми. Усі донорам мають визначити групу крові і кількість гемоглобіну."

Олена Лісецька, завідувачка відділу заготівлі крові Херсонського обласного центр служби крові:

"Ми знаходимося у відділі заготівлі крові. У донора беремо кров, заготовлюємо її 3 способами для того, щоб отримати різні компоненти. Ось ви бачите апарат цитоферезу. Тут ми отримуємо концентрат тромбоцита. Позаду нас стоїть апарат плазмоферезу, ми отримуємо з нього плазму."

"Вперше я став донором, коли моя дружина моя дружина  завагітніла і потрібна була кров. Саме у цьому місці, тоді я і здавав кров. Після цього, я вирішив, що це важлива справа і протягом 8 років я здаю кров безкоштовно", - розказав донор крові Артем Андрюк.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі.