Суд залишив Кирила Вишинського під вартою

18:31, 14 січ. 2019
 
Суд залишив Кирила Вишинського під вартою

Сьогодні херсонський суд не задовольнив апеляцію захисників Кирила Вишинського на ухвалу слідчого судді щодо тримання його під вартою. Головний  редактор „РІА Новості Україна” під арештом залишатиметься принаймні до 27 січня.   

"Я 4 роки, якби вчинив злочин, за санкціями тяжче, ніж вбивство, повертаюся на місце злочину. Спокійно спочатку їду, потім знов повертаюся. Щотижня проводжу  конференції в агенції свого видання. І нікого не хвилює моя можливість виїхати, ні моє 2 громадянство. Якщо 4 роки не турбувало це, чому це турбує зараз? і чому зараз це має бути предметом мого тримання у в’язниці", - сказав на засіданні суду підозрюваний у державній зраді Кирило Вишинський.

Андрій Доманський, адвокат Кирила Вишинського:

"У подальшому  ми чекаємо, що будуть зміни. У нас зараз досудове розслідування вийшло на фінальну стадію. Стороною захисників буде зараз відкриття матеріалів карної справи  і тим самим ми можемо говорити про передачу матеріалів до суду і вже там розгляд справи по суті."

Нагадаємо, Кирило Вишинський керівник "РІА Новості Україна" був затриманий службою безпеки України 15 травня. Звинувачують його у державній зраді.  16 травня Вишинського етапували до Херсона. 17 – заарештували без права внесення застави. На суді 1 червня Кирило Вишинський заявив про відмову від українського громадянства.   В липні Херсонський міський суд наклав арешт на квартиру, два автомобілі та майно, яке було вилучене під час обшуку.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі.