У краєзнавчому музеї розповіли про містичну хранительку лісу

13:18, 11 січ. 2019
 
У краєзнавчому музеї розповіли про містичну хранительку лісу

"Містична хранителька лісу" - таку екскурсію підготували для школярів у період зимових канікул науковці Херсонського обласного краєзнавчого музею.

40 тисяч експонатів налічується у відділі природи обласного краєзнавчого музею. З них дві тисячі – це опудала птахів. Екскурсія "Містична хранителька лісу" розказує про сов, які мешкають на території Херсонщини.

"Дуже часто у нас в парках можна побачити вухату сову. Вони взимку на деревах збираються у зграї. Це не характерно для сов і вчені й досі не знають, для чого вухаті сови це роблять", - говорить Ліана Комарденко, завідувачка відділу маркетингу обласного краєзнавчого музею.

У колекції сов відділу природи - 30 експонатів. Більшість з них були зроблені понад сто років тому. Виставка доповнена і старовинними книгами, де згадуються ці птахи.

"Ось це – сплюшка, найменша з сов, мешкає на території Херсонщини. Це опудало було зроблено у 1905 році. А це - сипуха, вона не проживає у нас. Але тушку цієї сови знайшов на даху свого будинку вчений у 1998 році і зробив опудало", - каже Ліана Комарденко.

Екскурсія "Містична хранителька лісу" проходить в рамках заходу "Канікули в музеї". Для школярів тут підготували квест та майстер-клас. Кожен учасник виготовив з фетру власну сову на місяці.

"Я дізнався сьогодні нове те, що сови вигукують різні звуки", - говорить Ярослав Харченко, учасник заходу "Містична хранителька лісу".

Поліна Спусканюк, учасниця заходу "Містична хранителька лісу":

"Сьогодні я дізналась які є види сов. Зараз буду робити сову на місяці. Хочу ще прийти".

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі.