Едему Бекірову відмовили в апеляційній скарзі на запобіжний захід

17:46, 10 січ. 2019
 
Едему Бекірову відмовили в апеляційній скарзі на запобіжний захід

10 січня о 14:00 у Верховному суді Криму відбулося засідання, на якому розглянули апеляційну скаргу адвокатів Едема Бекірова на обрання чоловікові міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Кореспонденти Суспільного зв’язалися із Іслямом Веліляєвим, захисником Едема Бекірова, який повідомив нам про результати судового засідання.

"Суд розглянув наші апеляційні скарги й відмовив у їх задоволенні. Рішення Київського районного суду Сімферополя лишилося в силі. Наш підзахисний, згідно з рішенням, має лишатися тепер під арештом до 11 лютого", - розповів Іслям Веліляєв, адвокат Едема Бекірова.

Як зазначив наш співрозмовник, сам Едем Бекіров до зали суду доправлений не був, його присутність забезпечили через відео-зв’язок.

"Безпосередньо в слідчому ізоляторі разом з ним був ще один адвокат - Олексій Лапін. Я перебував у Верховному суді. Таким чином ми забезпечили законність процедури. Я - у Верховному суді, а Лапін - у слідчому ізоляторі. Чому його не доправили до суду - ми не знаємо. Ми в апеляційних скаргах зазначили, щоб він був доправлений до зали суду. Але тут вирішує безпосередньо Верховний суд. Наступний етап оскарження цього рішення - касаційна інстанція. Для цього нам необхідно дочекатися, щоб рішення було готове у повному вигляді, направлене до суду першої інстанції - Київського районного суду міста Сімферополя, й лише тоді ми зможемо у письмовому вигляді витребувати це рішення й оскаржити його. Наша позиція така", - резюмував Іслям Веліляєв.