Медицина у смартфоні: херсонські лікарі розповіли, як це працює (ВІДЕО)

12:51, 29 лис. 2019
 
Медицина у смартфоні: херсонські лікарі розповіли, як це працює (ВІДЕО)

У Херсонській обласній консультативній поліклініці - автоматизовані робочі місця. У Херсоні впроваджують проєкт "Медицина у смартфоні". Як це працює, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"З першого квітня, як і всі медичні заклади, будемо підключатися до системи "Агенція здоров’я". Для того, щоб підключитись до цієї  системи, кожному лікарю необхідно мати  автоматизоване робоче місце. В консультативній поліклініці 20 лікарів працюють за цією системою. Ще три робочих місця – реєстратори. Ця система дозволяє нам онлайн записувати пацієнтів на прийом. Кожен може зайти на сайт лікарні і в електоронному вигляді записатися в зручний для нього час. Реєстратура. Тут є час запису, паспортні дані пацієнта та лікаря, до якого записана людина", - розповідає заступниця головного лікаря обласної консультативної поліклініки Ніна Бірючевська.

Проєкт "Медицина у смартфоні" презентували в Херсонській облдержадміністрації 22-го листопада 

"Ми зробили цифрову систему, яка об’єднала усі лікарні в єдину систему разом з первинним рівнем – сімейною медициною. Зараз усі лікарні починають працювати виключно у цифровому форматі. Це перша частина проєкту", - говорить керівник проєкту "Медицина у смартфоні" Ярослав Сєрий.

Заступниця директора обласного департаменту охорони здоров’я Ліна Бондарева говорить, що проєкт дає можливість самостійно обрати сімейного лікаря та медичний заклад для лікування:

"Щомісячно кожен заклад буде звітувати про кількість вилікуваних пацієнтів. Це спеціальні медичні форми: карта стаціонарного хворого, листи призначення, виписки епікриз. За цими формами Національна служба здоров’я України буде бачити кількість послуг, види послуг, їх складність - і визначати відповідний об’єм ресурсів на відшкодування за надані медичні послуги".

Аліна Лисенко, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі