Подарунки від Миколая: волонтерки готують свято для дітей Херсонщини (ВІДЕО)

15:30, 27 лис. 2019
 
Подарунки від Миколая: волонтерки готують свято для дітей Херсонщини (ВІДЕО)

247 дитячих мрій планують здійснити волонтери в рамках акції "Я – святий Миколай". Діти – учні Калинівської спеціальної школи та Херсонської обласної школи-інтернату написали святому Миколаю листи, в яких розказали, про що мріють. Готувати подарунки взялися членкині Спілки жінок Херсонщини.

У маленькій кімнаті волонтери громадської організації загортають подарунки для дітей, які написали листи святому Миколаю.

"Наш проєкт починається з такого щирого та доброго листа святому Миколаю. До Калинівки ми завітали на початку листопада і кожна дитина заповнила лист святому Миколаю, в якому вона розказала про себе, як її звати та звідки вона родом, чим вона любить займатися, а наприкінці вона просить Миколая про подарунок, який би мріяла отримати", - говорить заступниця голови Спілки жінок Херсонщини Юлія Майнер.

Мрії формують у спеціальний перелік. Усі охочі, говорить Юлія Майнер, можуть долучитися та виконати бажання дитини. Наразі понад сорок подарунків готові, більше сотні - на виконанні.

"Дівчинка Аня разом зі мною писала листа святому Миколаю. Вона прописувала свої бажання. Бажання в неї були дуже прості, побутові. Вона дуже хотіла шапочку білого кольору, але під час розмови вона часто казала, що хоче ляльку, і я зрозуміла, що ляльку їй теж треба подарувати", - каже волонтерка Ірина Боброва.

Валентина загортає подарунок для учня Калинівської спеціальної школи. У свої 17 Володимир мріє про машину на пульті керування.

Проєкт триває третій рік, розповідає Юлія Майнер. Волонтери навмисно охопили найвіддаленіші райони області, продовжує жінка. Учасниками у минулі роки стали дитячий будинок інтернатного типу "Радість", що у Каховці, Таврійська спеціальна школа-інтернат, Старозбур’ївські заклади та Сиваська спеціальна школа-інтернат.

"Цього року ми взяли Калинівську спеціальну школу. Із дітками ми познайомилися ще 1-го червня 2019-го року і захотіли привести цю казку до них. Але насправді вони не єдині учасники і сьогодні або завтра ми опублікуємо другу частину дитячих мрій. До учасників проєкту долучилися ще діти-вихованці Херсонської обласної школи-інтернату, який знаходить у Херсоні. Але навчаються там діти з усієї області".

Список дитячих мрій є у соцмережах. 16-го грудня подарунки відвезуть дітям.

Аліна Олефір, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі