Апеляційний суд лишив під вартою підозрюваного у стрілянині в середмісті Херсона (ВІДЕО)

13:40, 26 лис. 2019
 
Апеляційний суд лишив під вартою підозрюваного у стрілянині в середмісті Херсона (ВІДЕО)

Херсонський апеляційний суд клопотання захисників Сергія Передерія щодо зміни йому запобіжного заходу та кваліфікації злочину залишив без задоволення. Наразі він під вартою строком на 30 діб за підозрою у замаху на вбивство. Засідання відбулось сьогодні, тривало близько години.

Під час розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу Сергію Передерію його адвокат Ігор Мокін сказав, що захист не згодний і з кваліфікацією справи:

"Стороною захисту було подано апеляційну скаргу з мотивів того, що ми не згодні з означеною кваліфікацією. Ми вважаємо, що органом досудового розслідування навмисно обрана така кваліфікація у вигляді замаху на вбивство для того, щоб обрати найсуворіший запобіжний захід відносно нашого підзахисного у вигляді тримання під вартою. Наразі сторона захисту вважає, що клопотання і ухвала слідчого судді Херсонського міського суду не обґрунтовані, оскільки, на нашу думку, відсутні будь-які докази, які б вказували, що саме наш підзахисний вчинив ті дії, які йому інкримінують".

Прокурорка прокуратури Херсонської області Юлія Орел-Мельник говорить:

"Досудове розслідування на даний час триває. За його результатами будемо робити повну всебічну оцінку діям підозрюваного. Було встановлено, що наявні ризики того, що у випадку не застосування саме такого запобіжного заходу, як тримання під вартою, підозрюваний зможе вчиняти інші кримінальні правопорушення". 

Суддя Херсонського апеляційного суду Віталій Батрак:

"Апеляційні скарги захисників Морозенко, Мокіна та Діаментовича з доповненнями в інтересах Передерія залишити без задоволення".

Апеляційний суд залишив у силі рішення міського суду і Сергій Передерій залишиться під вартою до 5-го грудня 2019-го року.

Нагадаємо, Сергія Передерія підозрюють у тому, що 3-го жовтня на вулиці Тираспольській у Херсоні він на чорному позашляховику з іноземною реєстрацією обстріляв людей, які перебували в іншому автомобілі. В результаті двоє херсонців отримали вогнепальні поранення і були ушпиталені. Нападник з місця інциденту втік.

Наступного дня поліція розшукала автівку, згодом встановили особу підозрюваного. Ним виявився 34-річний місцевий житель Сергій Передерій.

Аліна Олефір, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі