Для пацієнтів херсонського Хоспісу сьогодні передали нове обладнання (ВІДЕО)

17:03, 25 лис. 2019
 
Для пацієнтів херсонського Хоспісу сьогодні передали нове обладнання (ВІДЕО)

До другого відділення ХОСПІСу, яке розташоване в Херсонській обласній інфекційній лікарні, сьогодні передали обладнання та меблі для тяжкохворих. Гроші були зібрані до та під час благодійного концерту співака Віктора Романченка. Загальна сума - більше 140 тисяч гривень.

Передали сьогодні 14 спеціальних функціональних ліжок, 18 протипролежневих матраців та дві кисневі концентрати, розповідає заступник головного лікаря з медичної частини Костянтин Гузєєв:

"Цей кисневий концентрат – прилад, який бере з повітря кисень, концентрує його і за допомогою спеціальної канюлі для носа, який закріплюється на голові пацієнта, подається пацієнту, який потребує додаткового кисню, тобто в якого власні легені не можуть у достатній мірі забезпечувати кров киснем".

Як розказує заступник головного лікаря з медичної частини Костянтин Гузєєв, на Херсонщині близько дев’яти тисяч людей потребують паліативної допомоги, з них дві тисячі – жителі обласного центру:

"Ми лікарня третинного рівня, яка надає високоспеціалізовану кваліфіковану допомогу. Тобто, паліативних пацієнтів, які можуть перебувати, – 50 людей. Щоб запрацювало відділення, треба кошти. Коли обласна рада нам виділить гроші, якщо на сесії депутати проголосують, тоді ми зможемо побудувати ліфт і основне – це заробітна плата, щоб людям платити. Благодійники дали нам матеріально-технічне обладнання. Я скажу по тому першому відділенню на Морській, яке є. Близько семи мільйонів гривень на рік – це потреба в грошах".

У березні цього року фонд громади Херсона "Захист" започаткував проект "Хоспіс - дім надії", щоб закупити обладнання для  нового відділення. Проект проходив у два етапи. На першому - закупили меблі для тяжкохворих на 102 тисячі гривень. Зараз завершився другий,  розказує голова фонду Лариса Польська:

"Знаєте, таким кульмінаційним моментом цього етапу був концерт Віктора Романченка, який передав гонорар від цього концерту. Це 100 тисяч 20 гривень для важкохворих земляків. Півтори тисячі херсонців, які були глядачами, долучилися до цього концерту і стали учасниками цього благодійного дійства. Але до концерту херсонці надали допомогу через скриньку пожертви, яка стояла в одному з супермаркетів Херсона і до концерту ми змогли зібрати більш як 40 тисяч гривень. Ви знаєте, ми дуже раді, що ми змогли знайти таких постачальників, які стали благодійниками нашого проекту. Вони надали знижку і доставили увесь вантаж до Херсона за свій рахунок. Ось за ці зекономлені кошти ми змогли придбати не десять обіцяних, а 18 протипролежневих матраців".

Нагадаємо, благодійний концерт переможця шоу "Х-Фактор" Віктора Романченка відбувся 8-го листопада у кіноконцертній залі "Ювілейний".

Анна Тонг, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі