"Аліса в країні чудес": херсонці створили арт-об’єкт просто у подвір’ї багатоповерхівки (ВІДЕО)

13:20, 22 лис. 2019
 

Херсонці власними силами у дворі багатоповерхівки створили артоб’єкт. Ідея належить Альоні Пашніній, яка покликала чотирьох художників на допомогу. Назвали локацію "Аліса в країні чудес". Бачили її кореспонденти Суспільного.

На артоб’єкт вирішили перетворити дитячий майданчик, який до цього був у занедбаному стані, розказує авторка ідеї:

"Я часто їжджу до дитячого будинку. І там є дівчинка, яка завжди нагадує мені казку. Вона завжди посміхається, завжди життєрадісна. Це приклад для всіх нас. І мені захотілося створити цю казку для всіх дітей".

Художники, які працювали тут протягом шести тижнів, говорять, що без вагань пристали на пропозицію взяти участь у цьому проекті.

"Це ж для дітей. Як можна не взяти в цьому участі? Дуже радіємо, що додали такого яскравого кольору в осінню пору нашим дітям", - говорить художниця Валерія Баташова.

Кожен з художників взяв собі окрему частину майданчика, де створював свій сюжет. Олена Лозова малювала Алісу в країні чудес:

"Вона спитала, чи можемо ми створити країну "Аліса в країні чудес". Ми попрацювали і ось так у нас вийшло".

Валерія Баташова свою частину майданчика створювала для хлопців. Тут морська тематика, пірати та скарби. Дмитро Соколов, який мешкає у сусідньому будинку, допомагав малювати дрібні деталі:

"Там є рибки. Малював і ще стіни фарбував. Я тут живу, захотілося допомогти".

Допомагати приходили сім’ями.

"Побачила, що тут якісь люди не наші. Підійшла, спитала, запропонувала свою допомогу. І кожного дня, по можливості, зі своїми дітками приходила, допомагала", - говорить Кароліна Ольховська, яка допомагала створювати артоб’єкт.

Підготовчі роботи проводив безхатченко Олександр Городецький, який захотів долучитися до цієї справи. Альона Пашніна каже, що допомагали люди і фізично, і грошима. Основну частину матеріалів вона купила сама:

"Найбільші закупки я зробила сама. А потім, коли зрозуміли, що не вистачає грошей, звернулась до групи друзів у соцмережі й вони теж трішки допомогли. Художниця Олена Гладова, яка допомогла частково фарбами. Мешканці будинку допомагали".

Наталія Тимофєєва, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі