У Херсоні відбувся інтелектуальний турнір "Ігри патріотів" (ВІДЕО)

11:57, 21 лис. 2019
 
У Херсоні відбувся інтелектуальний турнір

73 школярі взяли участь у другому турі п’ятого обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини-2019». Конкурс проводився серед учнів 4-9-х класів. Переможців визначали у трьох вікових категоріях. Кореспонденти Суспільного побували на нагородженні.

Фінальне змагання проводилось у Херсонській академії неперервної освіти у формі тестування. Перед початком конкурсу діти зіграли у напольну гру "Лицарі Таврійського краю".

"Тестові завдання, які виносяться для дітей, передбачають знання Херсонщини. Це і природа, навколишнє середовище, історія, література і, зрештою, патріотизм", - говорить голова журі турніру «Ігри патріотів Херсонщини-2019» Василь Загороднюк.

Переможці отримали дипломи і книги. Михайло Годованюк втретє бере участь у цьому конкурсі і, як сам розказує, щоразу перемагає:

"На цьому конкурсі можна дізнатись багато нового про свою Батьківщину та рідний край. Я багато нового дізнався про Херсон, багато цікавих матеріалів та фактів. Особливо про козацтво та загальну історію нашого краю".

Ксенія Тарасова розповідає, що до конкурсу готувалась два місяці:

"Я вже вдруге беру участь у конкурсі. Але минулого я пройшла тільки в міському турі, тому не пройшла в обласний. А в цьому році я перемогла і пройшла в обласний тур. Взагалі завдання були не складні - про відомих людей, козаків, рідний край і Херсонщину".

Аліна Лисенко, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі