На Херсонщині сьогодні зариблювали води Дніпро-Бузького лиману (ВІДЕО)

17:35, 20 лис. 2019
 
На Херсонщині сьогодні зариблювали води Дніпро-Бузького лиману (ВІДЕО)

На ставках у селі Рибальчому Голопристанського району представники херсонського підрозділу Українського товариства мисливців та рибалок сьогодні випустили малька коропа.

Перед тим, як випустити рибу у воду, її зважують.

За процесом підготовки до зариблення стежать спеціалісти екологічної інспекції та рибнагляду. Зі спеціальних діжок риб випускають у Дніпро-Бузький лиман. Закупили 17 тисяч мальків коропа представники обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок за майже 30 тисяч гривень, розповідає голова осередку Леонід Величко:

"Ті кошти, які ми отримали від членських внесків, витратили на те, щоб наші рибалки могли спокійно рибалити. Хочу сказати, що ми дуже плідно працюємо з рибним патрулем".

Місце зариблення визначила рибінспекція, розказує Леонід Величко:

"Місце визначали не ми. Треба розуміти, де краще риба може зайти. І ми згодні, бо вони краще розуміють".

Головний мисливствознавець Херсонської області Юрій Рязанцев розповідає, куди випустили рибу і як треба було її перевіряти перед запуском у водойму:

"Ми випускаємо в протоку Дніпро-Бузького лиману. Після вона піде в зимовку. Ця риба везеться до ветеринарної служби для перевірки, щоб вона не була заражена. Ця погода сприятлива - немає спеки, температура води дозволяє комфортно адаптуватись у воді".

Аліна Мокляк, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі