У басейні ХДУ почалися перші заняття (ВІДЕО)

16:55, 20 лис. 2019
 
У басейні ХДУ почалися перші заняття (ВІДЕО)

Сьогодні відбулись перші пари в басейні Херсонського державного університету. П’ять разів на тиждень заняття будуть проводитися для студентів, в яких є дисципліна "Плавання з методикою викладання" і один раз - для інших студентів ВНЗ, розказує декан факультету фізичного виховання та спорту Іван Глухов.

Заняття розпочалися з десятихвилинної розминки у залі та у воді.

"Заняття тривають одну годину 20 хвилин, згідно з розкладом. Перша пара. Як будь-яке заняття, воно складається з певних частин. Є вступна частина – розминка; основна частина – студенти вивчають певні елементи техніки конкретних стилів плавання; заключна частина – аналізуються помилки, які були здійснені, надаються напрацювання, з якими студенти працюють в теоретичних аспектах", - розповідає декан факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету Іван Глухов.

Анатолій Волошко разом з одногрупниками випробовує басейн. Хлопець професійно займається плаванням. Говорить, що йому є з чим порівнювати, бо побував на змаганнях в різних містах:

"Дуже корисно для здоров′я.  Вода стабільна – 26 градусів. Так саме, як і на міжнародних змаганнях, як і має бути. Я вмію плавати, а ось однокурсники вчаться".

Яна Скворцова:

"Щойно я приїхала зі зборів з Вірменії. Там басейн 50 метрів - олімпійський басейн. Тут хоч басейн 35 метрів, але створені всі умови: тепло, комфортно плавати, доріжок багато".

Людмила Харченко-Баранецька, тренерка:

"Заняття в басейні будуть проходити різноманітно. Ми будемо вивчати різні стилі, види та техніку. Проходження дистанції – короткі та довгі. І, звичайно, ігри на воді".

З 8:00 протягом п’яти годин, говорить ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський, басейн працюватиме безплатно для студентів, а у другій половині дня  - для всіх охочих за гроші.

Нагадаємо, будівництво басейну в Херсонському державному університеті розпочалося восени 2018-го. Відкривали його двічі: 16-го липня  і 2-го вересня. Сьогодні, 20-го листопада, відбулися перші заняття.

Ольга Ляшенко, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі