Мешканці Кринок згадують про Остапа Вишню (ВІДЕО)

17:52, 16 лис. 2019
 
Мешканці Кринок згадують про Остапа Вишню (ВІДЕО)

У Кринках Олешківського району цього тижня відзначали 130-річчя письменника Остапа Вишні. У селі й досі живуть люди, які добре пам’ятають його. Своїми спогадами з кореспондентами Суспільного поділилася місцева жителька Слава Колєснік.

Село Кринки на Херсонщині відоме тим, що тут писав свої гуморески Остап Вишня, з місцевих жителів малював своїх героїв, а на цій річці, що має назву Кринка, любив рибалити, розповідає Олександр Холін, учасник робочої групи з відродження будинку-садиби Остапа Вишні.

У родині Олександра пам’ятають письменника. Подружилися, коли мати Олександра Слава Василівна працювала на турбазі Кринки, куди влітку Остап Вишня приїздив разом із дружиною. Зустрічати письменника приходили діти з усього села, пригадує жінка.

На екрані, біля якого зібралися селяни, фільм 1967-го року про Остапа Вишню. Знімали його тут, в Кринках. Разом збирали фотографії по родинних архівах. Олександр говорить, що його мати любить розповідати історії про Остапа Вишню. Слава Колєснік пригадує, як письменник читав їй свої твори.

Робота зі збереження спадщини Остапа Вишні у Кринках триватиме, говорять учасники робочої групи. І першим має бути відродження зруйнованого музею.

Олена Протопопова, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі