До річниці Остапа Вишні у Кринках відкрилась документальна виставка (ВІДЕО)

19:02, 14 лис. 2019
 
До річниці Остапа Вишні у Кринках відкрилась документальна виставка (ВІДЕО)

До 130-річчя від дня народження Остапа Вишні у селі Кринки, що в Олешківському районі, презентували документальну виставку, до якої увійшли книги, світлини і речі, зібрані у його друзів та людей, які особисто знали письменника. Там побували кореспонденти Суспільного.

У селі Кринки залишився музей-садиба Остапа Вишні. Наталія Бондаренко пригадує, як тридцять років тому музей відкривали. Ця будівля розташована на території військової частини А–1736, поруч - єдиний на Херсонщині пам’ятник Остапу Вишні.

З 2015-го року, говорить Наталія Бондаренко, тривають роботи з перенесення музею Остапа Вишні в інше місце з території військової частини. Для цього уже знайшли земельну ділянку, куди мають перевезти і пам’ятник письменника. Це місце могло б потрапити до туристичних маршрутів Херсонщини, говорить жінка.

У павільйоні поруч з руїнами музею зробили виставку. Учні Кринківської школи читали для місцевих та військових гуморески Остапа Вишні, у яких той описав побут тодішніх жителів села.

На виставці представлені світлини письменника, деякі з них були знайдені випадково та презентовані вперше, говорить Наталія Ільїна. Багато часу витратили на те, щоб знайти ці фотографії у приватних архівах, продовжує жінка

Чим наповнити новий музей Остапа Вишні, жителі села та учасники робочої групи з відродження пам’яті вже знають, говорить Наталія Ільїна. На нове місце потрібно буде перевезти фрагменти, які лишилися від будинку-садиби. На думку жінки, навколо  обов’язково мають рости вишні.

У наступних публікаціях на сайті UA: Херсон жителі села Кринки, які добре пам’ятають Остапа Вишню, поділяться спогадами про письменника.

Олена Протопопова, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі