У Херсоні пролунала сирена системи оповіщення (ВІДЕО)

12:28, 14 лис. 2019
 
У Херсоні пролунала сирена системи оповіщення (ВІДЕО)

Сьогодні о 9:10 в Херсоні пролунала сирена системи оповіщення. Це планова перевірка, розповідає кореспондентам Суспільного начальник міського відділу з питань цивільного захисту Олександр Лещенко.

На території кондитерської фабрики встановлено дві системи оповіщення – автоматизована, яка запускається через інтернет, та старого зразка, її запускають вручну. О 9:10 спрацювала саме остання. За 20 хвилин пролунала ще одна сирена.

"У Херсоні на даний час є автоматизована система оповіщення. Наше місто одне з перших, яке в себе таку систему запровадило. Це був 2015-й рік. 15 гучномовців, які розташовані по всьому місту, по п’ять в кожному районі", - розказує Олександр Лещенко.

Ця автоматизована система централізованого оповіщення коштувала місту 520 тисяч гривень, додає начальник міського відділу з питань цивільного захисту, але говорить, щоб покрити більшу територію Херсона, треба ще 30 гучномовців. У диспетчерській службі "1580" цілодобово працює оператор, який приймає звернення містян, які стосуються надзвичайних ситуацій. Завідувач сектору Олег Головатий говорить, що у такий спосіб можна оповістити  керівників системи цивільного захисту по мобільних та стаціонарних телефонах. Тут закладено  основні сценарії надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в місті.

Аліна Олефір, Анна Тонг, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі