Станом на сьогодні опалення у місті подається до 80 відсотків споживачів (ВІДЕО)

18:36, 13 лис. 2019
 
Станом на сьогодні опалення у місті подається до 80 відсотків споживачів (ВІДЕО)

Як вказано на сайті міської ради, на 13-те листопада опалюється до 80 відсотків житлового фонду та бюджетних установ Херсона. ТЕЦ не подала теплоносій до майже 200-та об’єктів, "Херсонтеплоенерго" - до трохи більше сотні. Сьогодні кореспонденти Суспільного дізнавались, як організовано навчальний процес у школах, які й досі не забезпечені теплом.

Завгосп НВК "Хабад" Володимир Калашніков розповідає, що у школі немає тепла через аварію, яка сталась три дні тому:

"Мали включити тепло, але виникла аварія десь у районі Житлоселища. Вони зателефонували і сказали, що повідомлять, коли дадуть тепло. Тож на цей час школа без опалення".

Цю школу опалює "Херсонтеплоенерго". Як розказав нам телефоном директор підприємства Сергій Харченко, надвечір тепло має бути. Тут навчається 65 дітей, розповідає заступниця директора школи Алла Луків:

"Школа невелика. В дитячому садочку діти вже похворіли, в яслах - лише дві дитини. В школі холодно. Ми вмикаємо обігрівачі. Є кабінети, де температура нижча за 16 градусів".

У Херсонській спеціалізованій загальноосвітній школі №31, де навчається 930 дітей, опалення ввімкнули вчасно, але через аварію зупинили – розказує директор Володимир Новгородський:

"З вівторка школа отримує тепло від ТЕЦ, але є пориви на території подвір’я школи. Та треба подякувати, що роботи виконуються оперативно. Уроки скорочені. Якщо є потреба, то діти у верхньому одязі".

Начальник теплових мереж Херсонської ТЕЦ Валерій Довганіч підвердив, що роботи на території школи ведуться і телефоном прокоментував ситуацію:

"У нас там було пошкодження наших мереж. Ми його усунули ще у понеділок, але на території школи відбувся порив. Це їх пошкодження. Директор звернувся до нас з проханням про допомогу, щоб ми допомогли технікою, матеріалами необхідними. Вчора ми проводили роботи розриття. Так як у нас немає жодних документів на цю трасу, ми вчора зробили два контрольних шурпа, але нічого не знайшли. Сьогодні наблизились до місця ушкодження. Сьогодні будемо намагатися усунути пошкодження на території школи".

Нагадаємо, 1-го листопада "Херсонтеплоенерго" запустило котельні, але надвечір херсонський міський голова Володимир Миколаєнко підписав розпорядження про перенесення на тиждень початку опалювального сезону в обласному центрі. Це було пов’язано з тим, що потепліло і середньодобова температура повітря становила вище 8-ми градусів. Того ж дня "Херсонтеплоенерго" зупинило котельні. Опалювальний сезон у Херсоні стартував 8-го листопада.

Аліна Мокляк, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі