У Херсоні молились за сиріт (ВІДЕО)

16:35, 11 лис. 2019
 
У Херсоні молились за сиріт (ВІДЕО)

Сьогодні у Херсоні молились за сиріт. Захід цей проходить вдруге в обласному центрі: в ньому взяли участь представники духовенства, влади, громадяни, які виховують дітей, позбавлених батьківського піклування.

"Ми хочемо , щоб в Херсонській області не було дітей-сиріт. Ми хочемо, щоб кожна дитина–сирота мала маму й тата. Може так станеться, що наша область буде першою в Україні, де не буде дітей в інтернатах. Ми знаємо, що Бог турбується за сироту, за вдову. Тож ми хочемо підключити і Бога, тому що не все просто. Є різні історії дітей-сиріт. Або ж ті люди, які беруть , щоб проходили курси, мали якусь спеціальну освіту і головне: щоб любили дитину і слугували їй", - говорить протоієрей Євген, настоятель храму Святої Тройці.

Як розказав директор обласного центру для сім’ї , дітей та молоді Дмитро Муценко , за останні роки кількість дітей-сиріт  на Херсонщині зменшилась. На сьогодні їх 140. За його словами, це тому, що діють будинки сімейного типу, дітей всиновлюють або беруть під опіку. Помолитись за сиріт прийшла і Наталія Долошкан. Вона має трьох власних дітей і віьмох взяла на виховання.

"Всі діти у мене займаються спортом , хлопці ходять на футбол, дівчатка – на волейбол, хор. Всі чимось зайняті. Допомагають і по господарству. Ви знаєте, коли я накриваю обід чи сніданок для такої великої родини, у мене так радісно на душі. У мене багато дітей, і я цим щаслива. І чоловік мені в усьому допомагає, піклується про нас", - розповідає Наталія Долошкан, яка прийшла помолитись за сиріт і виховує вісьмох прийомних дітей.

Прийшла помолитись за сиріт і Ольга Проніна. Вона всиновила дівчинку 15 років тому:

"Ми маємо своїх біологічних дітей. Але 15 років тому ми всиновили хвору дівчинку. І саме молитва нам в цьому допомогла. Вона зараз вступила до медичного коледжу, відмінниця. Але доля її  була б зовсім іншою. Ми її любимо і вона нас. І ми щасливі в цьому".

Наталія Потьомкіна разом з чоловіком виховує 4 дітей, які залишились без батьків. Жінка говорить, що двох вже вивчили і видали заміж:

"Кожна дитина була складна по-своєму. Старшу взяли в 14 років. Вона не ходила ще до школи. Але Наталія настільки хотіла вчитись, що на сьогодні вже закінчила університет і працює вихователем в дитячому садочку".

Тетяна і Галина виховуються в родині Наталії Потьомкіної. Разом дівчата три роки.

"Я щаслива, що живу в цій родині, тому що я змінилась. Я отримую освіту , і мені це все подобається", - говорить Галина Чекмарьова.

"Мені дуже подобається моя сім’я. Мені весело і добре в новій родині. Я тут отримую освіту , любов і тепло", - каже Тетяна Таран.

 

Світлана Піцан, Владислав Купрєєв.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі