У Херсоні без опалення лишилося 82 навчальні заклади зі 129-ти (ВІДЕО)

17:19, 5 лис. 2019
 
У Херсоні без опалення лишилося 82 навчальні заклади зі 129-ти (ВІДЕО)

Зі 129-ти навчальних закладів Херсона не опалюється 82. Про це кореспондентам Суспільного розказав начальник міського управління освіти Юрій Ніконов. 1-го листопада міський голова Володимир Миколаєнко підписав розпорядження про перенесення початку опалювального сезону у місті. Температура у школах та дитячих садках - 10-12 градусів тепла.

Оксана Силюкова – директорка обласного центру розвитку місцевого самоврядування. Цього тижня працювати доводиться із 5-річною донькою Олександрою, бо температура у дошкільному закладі, говорить жінка, ледь сягає позначки у +15:

"Сьогодні вже другий день, як ми ходимо на роботу. Минулого тижня ми хворіли, тому що близько двох тижнів у нас холодно в садочку. Ми відвідуємо НВК №7, але змушені ходити на роботу. Вчора ми спробували прийти в садок після хвороби, але виявилося, що у нас в групі 12 градусів. Сьогодні я телефонувала виховательці, вони зібрали вчора всіх дітей в одну групу – 25 осіб. І змогли нагріти цю кімнату лише до 15 градусів до обіду. Тому, я думаю, для того, щоб моя дитина знову не потрапила на лікарняний, все-таки ми будемо поки ходити на роботу, бо іншого варіанту в нас немає".

Херсонська ТЕЦ обслуговує 31 освітній заклад Херсона. Головний інженер підприємства Михайло Лазірко розказує, як готуються до подачі тепла:

"Станом на сьогодні, на 5-те число, нами було відправлено листи на "Херсонгаз" та "Херсонтрансгаз" з проханням прибути для розпломбування вхідних газових засувок. Для того, щоб ми оперативно 8-го числа зранку могли проводити пускові операції, відповідно, розпалювати котли і подавати тепло споживачам міста Херсона. Пріоритетною подача тепла буде – це об’єкти соціальної сфери (маються на увазі школи, дитячі садочки) і я сподіваюся, що в суботу теплоносій буде вже у споживачів. Відповідно, ще минулого тижня, в п’ятницю, було всім нашим споживачам надано телефонограми про переніс опалювального сезону і в оперативному порядку ми тримаємо зв’язок з ними в плані отримання ними тепла".

За словами директора "Херсонтеплоенерго" Сергія Харченка, котельні підприємства до старту опалювального сезону готові. Централізоване теплопостачання розпочнеться згідно з розпорядженням міського голови 8-го листопада.

Нагадаємо, 1-го листопада "Херсонтеплоенерго" запустило котельні, але надвечір херсонський міський голова Володимир Миколаєнко підписав розпорядження про перенесення початку опалювального сезону в обласному центрі. Це було пов’язано з тим, що середньодобова  температура повітря підвищилась і становила більше 8-ми градусів тепла. Того ж дня "Херсонтеплоенерго" зупинило котельні. Початок опалювального сезону в Херсоні перенесли на 8-ме листопада.

Аліна Олефір, Ілля Контішев, Григорій Шматко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі