Херсонські борці привезли сім медалей з Чемпіонату Європи (ВІДЕО)

13:56, 5 лис. 2019
 
Херсонські борці привезли сім медалей з Чемпіонату Європи (ВІДЕО)

Одну золоту, три срібні та три бронзові нагороди завоювали п’ятеро спортсменів з Херсонщини на Чемпіонаті Європи з вільної та греко-римської боротьби серед спортсменів з порушенням слуху. Сьогодні їх на херсонському залізничному вокзалі зустрічали кореспонденти Суспільного.

Хлопців та їх тренерів на вокзалі зустрічають рідні та друзі. Чемпіонат Європи з вільної та греко-римської боротьби серед спортсменів з порушенням слуху проходив з 28-го жовтня по 3-тє листопада у білоруському Гомелі. Херсонщину на цих змаганнях у складі національної збірної команди України представляло п’ятеро спортсменів, які вибороли сім нагород.

БОРОТЬБА ВІЛЬНА

Володимир Глухов (71 кілограм) - І місце серед кадетів (учень спеціальної школи-інтернату Херсонської обласної ради)

Павло Вертегел (65 кілограмів) - ІІ місце серед молоді (учень спеціальної школи-інтернату Херсонської обласної ради)

Владислав Єлхін (60 кілограмів) - ІІ місце серед молоді (учень Херсонського вищого училища фізичної культури)

Олег Шейко (65 кілограмів) - ІІІ місце серед дорослих

Денис Фомін (74 кілограми) - ІV місце серед дорослих

БОРОТЬБА ГРЕКО-РИМСЬКА

Володимир Глухов (71 кілограм) - ІІІ місце серед кадетів

Владислав Єлхін (60 кілограмів) - ІІІ місце серед молоді

Павло Вертегел (65 кілограмів) - ІІ місце серед молоді

"Змагання досить складні були. Високий рівень спортсменів-учасників. Команди з Росії, Туреччини, Болгарії, Португалії. У всіх хлопців було по 3-4 боротьби і всі напружені", - говорить тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи Дмитро Шейко.

Володимир Глухов, золотий та бронзовий призер Чемпіонату Європи з вільної та греко-римської боротьби серед спортсменів з порушенням слуху:

"Вперше брав участь у Чемпіонаті Європи і виборов золоту та бронзову медалі. Було складно. Я п’ять разів боровся, і переміг п’ятьох. Спеціально для цього тренувався, щодня по чотири години".

Павло Вертегель, срібний призер Чемпіонату Європи з вільної та греко-римської боротьби серед спортсменів з порушенням слуху:

"Я готувався, тренувався і мріяв про перше місце. За два тижні до Чемпіонату Європи був на зборах у Києві. Друге місце - теж непогано. Наступного разу буде перше. Для мене це досвід".

Владислав Єлхін, срібний та бронзовий призер Чемпіонату Європи з вільної та греко-римської боротьби серед спортсменів з порушенням слуху:

"Це я вдруге на таких змаганнях. І для мене цей чемпіонат був складнішим, бо боровся вже з дорослими. Серйозні суперники були з Туреччини, Росії. Зараз буду готуватись до чемпіонату, що проходитиме на Херсонщині".

Олег Шейко, бронзовий призер Чемпіонату Європи з вільної та греко-римської боротьби серед спортсменів з порушенням слуху:

"Змагання були складні, серйозні суперники. Я виборов третє місце. Тепер буду готуватись на чемпіонат України. А у 2021-му році поїдемо на Олімпіаду".

Світлана Піцан, Ігор Педченко.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі