Суд подовжив міру запобіжного заходу правоохоронцю, якого підозрюють в смертельній ДТП (ВІДЕО)

17:12, 31 жов. 2019
 
Суд подовжив міру запобіжного заходу правоохоронцю, якого підозрюють в смертельній ДТП (ВІДЕО)

Херсонський апеляційний суд залишив під вартою старшого оперуповноваженого Нацполіції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Євгена Калініна, який 18-го червня на трасі Скадовськ-Каховка скоїв ДТП, в якому загинула родина. Його справа розглядалась сьогодні.

У судовій залі - рідні і друзі загиблої родини. Підозрюваний Євген Калінін від участі у цьому засіданні відмовився. Присутність на розгляді апеляційної скарги, пояснює суддя, необов’язкова:

"Явка є необов’язковою. Доставляється лише за заявою. Я йому роз’ясняв, що він може звернутися з клопотанням із заявою до головуючого повідомити про його бажання бути присутнім на цьому засіданні. Він цим правом не скористався. Це його вибір. Я вважаю, що можна розглядати апеляційну скаргу без нього".

Без підсудного розглядати апеляційну скаргу погоджуються прокурор та рідні.

Прізвище судді - Калініна. На початку засідання жінка пояснює, що із підозрюваним мають однакові прізвища і він не є її родичем.

Микола Мельниченко, адвокат Євгена Калініна, просить, щоб його підзахисному обрали інший запобіжний захід:

"Ваша честь, прошу задовольнити мою апеляційну скаргу: скасувати ухвалу від 16-го вересня саме в частині про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою мого підзахисного Калініна і обрати інший захід у вигляді домашнього арешту".

З апеляційною скаргою не погоджується прокурор Сергій Пранов. За його словами, є ризики під час досудового розслідування:

"Він по асфальту розмазав моїх дітей. Відповідати морально повинна я, я повинна нести цій тягар. А йому тяжко сидіти. А мені легко?", - нарікає матір загиблої жінки Тетяна Богданевич.

Після наради оголошують рішення - підозрюваний залишатиметься під вартою.

"Рішення ми всі почули. Оскарженню не підлягає. Йдемо далі. Будемо чекати на суд. Будемо вивчати докази. Поки так", - коментує захисник обвинуваченого Євгена Калініна Микола Мельниченко

Сестра загиблої Ольга Старовойтова говорить, що відкрите ще одне кримінальне провадження в цій справі: "Неналежне надання медичної допомоги".

Нагадаємо, аварія за участі старшого оперуповноваженого Нацполіції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Євгена Калініна сталася 18-го червня на трасі Скадовськ-Каховка Херсонської області, неподалік від селища Миколаївки. Зіткнулися автомобілі "ВАЗ 21099" та "BMW".

За інформацією речниці Державного бюро розслідувань Анжеліки Іванової, автомобіль, за кермом якого був правоохоронець, виїхав на зустрічну смугу, що й призвело до аварії.

У результаті зіткнення чоловік та жінка, пасажири "ВАЗу", загинули на місці; дев’ятирічна дівчинка отримала травми, від яких померла в лікарні.

24-го червня суд відпустив правоохоронця під заставу розміром майже 191 тисяча гривень. Прокуратура це рішення оскаржила і 5-го липня Запорізький апеляційний суд ухвалив нове рішення – тримання під вартою без права застави.

6-го вересня обвинувальний акт у цій справі Державне бюро розслідувань спрямувало до суду. Досудовим розслідуванням було встановлено, що Євген Калінін на момент аварії не мав водійського посвідчення.

Ольга Ляшенко, Владислав Купрєєв. 

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі