Кореспонденти Суспільного дізналися, як склалось життя в Злати Тоцької, якій збирали гроші на лікування (ВІДЕО)

12:58, 30 жов. 2019
 
Кореспонденти Суспільного дізналися, як склалось життя в Злати Тоцької, якій збирали гроші на лікування (ВІДЕО)

Два роки тому молодша донька херсонки Надії Тоцької однорічна Злата обварилася окропом і отримала 30 відсотків опіків тіла, доки жінка купала старшу доньку. Сусіди родини і жителі міста долучилися до збору коштів на лікування дитини. Грошей зібрали стільки, що залишок передали на допомогу іншому хворому хлопчику - Єгору Гончарову. Як сьогодні живуть учасники тих подій, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

"Була реанімація. Лікарі казали: дуже важкий випадок. Було 30 відсотків обпеченого тіла. Після тижня реанімації нас перевели в опікове відділення обласної лікарні. Я не люблю таких подій, в яких збирають. Я не люблю брати в людей кошти. Але там, де я живу, - я живу в гуртожитку, - в мене є мої друзі, сусіди. Вони вирішили просто допомогти без мене. Вони просто спитали, як мене звати, номер моєї картки. Я не хотіла цього, а вони: "Давай, давай". Виставили у Facebook цю подію", - розповідає Надія Тоцька.

Сусід-атовець Артем Кириченко запропонував звернутися по допомогу до журналістів, говорить жінка:

"Він попросив. Приїхали в лікарню, знімали репортаж. Це все Артем. Всією цією ситуацією керував він. І я йому дуже вдячна за це все. Хоч і не люблю такого, але якби не він, якби не просив вас, щоб ви оприлюднили це, у Facebook це горіло просто. Люди нам дуже допомогли".

Сьогодні трирічна Злата ходить до дитячого садка, бавиться зі старшою сестрою. На обличчі немає шрамів.

"Обличчя дуже чисте. Чисте. Лікар замовляв якісь ліки. Вони індивідуально приходили через пошту. Якогось провайдера. Кожного дня їх наносили на обличчя. Одна ампула - півтора мілілітра - десь коштувала дві тисячі гривень. Така ситуація була, коли я сказала: "Артем, треба кудись дівати гроші, бо вони залишились. Я не хочу їсти за них, вдягатися. Треба далі передати їх іншим дітям". Там теж був репортаж про Єгорчика. Відвезли суму грошей. І після того, я так розумію, казала мама Єгора, почали відбуватися якісь події. А до того були проблеми: не могли зібрати суму. Після того пішло лікування заново в них", - згадує Надія Тоцька.

Зараз Єгор Гончаров перебуває на реабілітації у Харкові після операції на коліні. У хлопця діагноз Спіна Біфіда – вроджене розщеплення хребта. Телефоном ми зв’язалися з його мамою Оленою Гончаровою:

"На сьогоднішній день маємо вже десять операцій. Коли збирали кошти на реабілітацію в Ізраїль біля Мертвого моря, до нас завітала дівчинка. Вони нам передали 18 тисяч гривень на реабілітацію для Єгорчика, які вони збирали для своєї манюні. Херсонці збирали, коли дитина мала опіки. Залишок коштів вони передали для Єгора. Після Ізраїлю були великі результати в Єгорчика: він зміг сам стати на ноги. Він вже ходив по 5-10 кроків самостійно з опорою".

Оксана Хлєбус, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі