В обласному центрі відкрили оновлену залу бойових мистецтв "Херсонський Будокан" (ВІДЕО)

15:31, 26 жов. 2019
 
В обласному центрі відкрили оновлену залу бойових мистецтв

Після трирічного ремонту в приміщенні колишньої їдальні гуртожитку за адресою Михайловського, 79, у Херсоні сьогодні відкрилася зала бойових мистецтв "Херсонський Будокан".  Хто та за які гроші ремонтував непридатне для використання приміщення, дізнавались кореспонденти Суспільного.

Зала працює з вересня цього року. Зараз тут 20 учнів, розказує Артем Яковлев, президент Херсонської федерації традиційного окінавського годзю-рю карате-до:

"На цей момент ми запустили тільки першу чергу цієї зали. Наступна зала у нас - 100 квадратних метрів. Ось три роки своїм коштом, власними силами, власними руками, руками учнів тривав цей ремонт".

Андрій Харін, спортсмен клубу:

"Було дуже страшно. Дуже багато сміття. Не було цих стін. Були руїни. Мабуть, місяці чотири ми тільки вигрібали сміття. Кожні вихідні я, коли міг, допомагав".

Марія Коваленко, брала участь у ремонті клубу:

"Я допомагала розбирати завали сміття, що тут було. Це приміщення було при гуртожитку. Багато років ним ніхто не користувався. Здається, тут бомжі знайшли собі місце проживання. Тут було страшне становище. Ви б тільки бачили це місце".

Олена Мазур, депутатка Херсонської міської ради:

"Зараз ми перебуваємо в комунальному приміщенні, яке було передане рішенням сесії міської ради три роки тому цій громадській організації. Зовсім було не відремонтоване. Не було опалення, дах протікав".

Всього з будівлі спортсмени та їхні друзі винесли близько 100 тон сміття, розказує Артем Яковлев. Свою думку щодо нового закладу висловила жителька гуртожитку на Михайловського Олена Дзюба:

"Дуже добре та позитивно! І сама думаю піти займатися".

Громадська організація Херсонська федерація традиційного окінавського годзю-рю карате-до заснована двадцять років тому. Федерація організовує та бере участь у спортивних змаганнях. На сьогодні у її складі близько 140 спортсменів, серед них - чемпіони України з окінавського годзю-рю карате-до, чемпіони Європи та світу з козацького двобою та кемпо-карате, призери області та України зі змішаних видів єдиноборств. З 2000-го очолює організацію Артем Яковлев.

Оксана Хлєбус, Володимир Чепинога.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі