Чи законно у провулку Проточному у Херсоні встановлено дорожні знаки, розбиралися кореспонденти Суспільного (ВІДЕО)

17:55, 23 жов. 2019
 
Чи законно у провулку Проточному у Херсоні встановлено дорожні знаки, розбиралися кореспонденти Суспільного (ВІДЕО)

Які дорожні знаки мають стояти у провулку Проточному у Херсоні і чи законно вони встановлені? Відповіді на ці питання зараз шукає Павло Щербань, родичів якого оштрафувала поліція на 510 гривень з двох автомобілів. Чоловік вважає, що знак 3.2, який забороняє проїзд автотранспорту провулком до причалу, встановлено незаконно. Кореспонденти Суспільного розбиралися в ситуації.

"Проблема виникла 8-го числа, коли мене зустрічали. Я віз з дачі яблука та груші, закрутки. Ми завантажили машину. Їхали провулком Проточним. Раптом бачимо - на проїжджій частині стоять троє жінок і чоловік. Ми спитали, хто вони. Вони сказали, що вони громадські активісти і не пустять машину, поки не приїде поліція. Ми спитали, чи викликали? Вони сказали, що так. Поліція приїхала за півгодини. Куди діватися? Їхати треба. Заплатили штраф. Чому незаконний знак? Ми маємо відповідь на наше звернення до поліції та до міської ради. Написано, що знак затверджено 9-го числа. А ми їхали 8-го", - говорить Павло Щербань, який заплатив штраф за проїзд у провулку Проточному.

До обговорення приєднується представник перевізників Олег Павленко:

"10-го жовтня 2019-го ми отримали від начальниці управління дорожнього транспорту Марини Віркун відповідь щодо встановлення знаків разом зі схемою, затвердженою тільки 9-го жовтня 2019-го року. Знак 3.2 у провулку з’явився 17-го вересня. Отже, до цього моменту, узгодженого з Патрульною поліцією, знак стояв незаконно".

Віктор Грудко живе у провулку Проточному:

"Я бачив, як цей знак встановлювали. Його офіційно встановлювала Дорожня служба. Я був присутній, коли жителі Проточного зверталися до мерії у приступності начальника ДАЇ, заступника Миколаєнка Козакова, Дорожньої служби. І нам відповіли, те чи інше рішення буде прийнято. Десь за тижні два мені зателефонували з дорожньої служби і сказали, що вирішили встановити цей знак. Потім його встановили. Я не раз був учасником перекриття дороги. Під’їхав водій. Я кажу, що є дорога, якою можна об’їхати. А він відповідає: "Знаю, але нас там не пускають, там шлагбаум". Я сідаю в машину, разом їдемо - і пропускають".

Там, де шлагбаум, встановлено знак, який забороняє в’їзд.

"У нас є приватні підприємці, у яких бізнес на території Гідропарку, тому ми їм даємо перепуски. І ось так вони під’їжджають до своєї власності. Наша переправа ще не діє. Приватні машини туди не їздять. Тому ми туди авто на розвантаження не пропускаємо", - говорить головний інженер міського комунального підприємства "Гарантія" Олексій Хутковський.

Начальниця управління транспортної і дорожньої інфраструктури та зв’язку Марина Віркун ситуацію коментує так:

"За дорученням відділу доріг була розроблена відповідна схема організації дорожнього руху. Була вона відкорегована і погоджена з Патрульною поліцією (за інформацією, наданою відділом доріг) 9-го жовтня 2019-го року. Коли і якою датою було встановлено знак – це мені не відомо. Знак 3.2. згідно з правилами дорожнього руху – це заборона механічного транспорту. Але він передбачає, що жителі провулку можуть безперешкодно проїжджати до своїх домівок, а також люди з інвалідністю 1-2-ї групи та особи, які їх перевозять. А також для збереження дорожнього покриття провулку, який почали відновлювати".

Прес-офіцер патрульної поліції Андрій Кований нам сказав, що штраф можна було оскаржити в суді протягом десяти днів з моменту отримання протоколу. Щодо законності знаку 3.2.потрібно звертатися до суду.

Оксана Хлєбус, Владислав Купрєєв, Олександр Шепель.

Читайте нас у TelegramTwitterInstagram та Facebook.

Свіжі випуски новин переглядайте за посиланням або на нашому Youtube-каналі